Ma ei ole kunagi oma emaga maailma kõige suurim sõber olnud ja samuti ei ole ma temaga iial pidanud maha piinlikku jutuajamist seksist. Ometi ei olnud mu emal selle vastu midagi, kui mu peika 16-aastasena teinekord ka ööseks külla jäi.

Ma arvan, et asi töötas hästi, kuna mu ema ei arvanud, et ma oleks alaarenenud, et ma 16-aastasena ei teaks, mis seks on. Samuti ei arva, et minu ema nii loll oleks olnud, et poleks taibanud, et ma kunagi ka poisiga seksima hakkan.

Kui mu ema oleks mind keelanud, oleksin ma talle lihtsalt lolli näoga otsa vaatama jäänud. Aga samas, ehk on see seetõttu, et ta on terve elu olnud väga mõistev ja mitte selline tavaline “kanaema”. Mul on siiralt kahju nendest noortest, kelle vanemad elavad illusioonis, et nende laps iial peikat ei leia või seksima ei hakka. Ikka leitakse ja hakatakse. Ja mäletan küll, et need, kellel kodus ei olnud võimalik oma asju ajada, tegid seda pidudel.

Emad, kas teie tahate, et läbul umbes 20 inimest pealt vaadata saavad, kuidas teie tütreke purjus peaga vahekorras on? Ma kardan, et mitte. Muidugi võib esialgu kummaline mõista, et lapsed kasvavad suureks, aga sellega tuleb lihtsalt leppida.

Teie teismelised lapsed ei tule ju teie ja abikaasa vahelist suguelu keelama-käskima. Siis, jumala eest, ärge olge nõmedad ja lihtsalt laske asjadel olla. Kui olete suutnud kasvatada normaalse noore, siis ei ole vaja ka muretseda selliste asjade üle nagu HIV ja rasestumine, see on noore enda teha. Paratamatult peab ju võsuke tulevikus ilma teie vigisemiseta otsuseid tegema, miks siis mitte neid juba praegu toetada?

Loe lisaks: