Konverentsi lõpetab poliitikute Helmen Küti, Priit Sibula, Heidy Purga ja Maire Aunaste debatt “Kas selliseid perekondi me tahtsimegi?”

Maire Aunaste läheb esimesena vestlusega riigi tasandilt isiklikule tasandile ja ütleb päris kindlalt, et tema küll selliseid perekondi ei tahtnud, nagu tal olnud on.

Aunaste alustab oma sõnavõttu arvamusega, et ta kutsuti siia konverentsile selleks, et alati peaks positiivsete näidete kõrval olema ka negatiivne. Ta arvab, et teda peaks lausa uurima, et kohe nii negatiivne näide on ta. Muidugi ei ole see arvamus esitatud surmtõsiselt, vaid ikka pisukese huumoriga. Aunaste räägib, et ta on proovinud mõlemat - on abiellunud nii perekonnaseisuametis kui kirikus, kuid siiski lõppesid mõlemad abielud lahutusega.

Aunaste meenutab veel üht hetke enne oma teist abielu. Nimelt palus ta oma teisel mehel enne abielu kirjutada paberi peale üles 10 põhjust, miks ta tahab temaga abielluda. Teine põhjus (esimest Aunaste paraku ei mäleta), mille mees paberilehele kirjutas, oli: "Sa omad autot".