“Ma ei loe kunagi detailselt läbi kõiki sõnumeid, selleks ei ole mul aega ega tahtmiski, aga mul on piisav ülevaade, kellega mu tütar suhtleb ja millistes kinnistes gruppides ta figureerib jne,” väidab isa. “See, kuidas noored koolis, kodus ja külas käituvad on enamasti meile teada, aga see, mida nad teevad virtuaalmaailmas on meile tihtilugu teadmata… Mõtle hetkeks, kas sina tead, kui palju on sinu armastatud lapses vihkamist ja kadedust, õelust ja kättemaksusoovi, soovi oma eakaaslasi hirmutada ja alandada? Kinnised grupid on täis väärastunud maailmavaatega noori, kes ei suuda oma viha ja vihkamisega midagi muud peale hakata, kui teiste noorte peal seda välja elada…”

“Kutsun üles kõiki vanemaid, päris tõsiselt, süvenema oma teismelise fb-i privaatsetesse chattidesse ja gruppidesse, kuhu nad kuuluvad. Siinkohal ma ei mõtle seda, et sa küsid oma lapselt: „ Ega Sina ometi nii ei tee?“, „Näita oma fb-i chatte korraks!“…vaid mõtlen oma teismelisega kokkuleppe saavutamist, et Sina vanemana saad suvalisel ajal võimaluse kontrollida, mis teemadel ja kellega Sinu teismeline suhtleb.”

Postitus on lastevanemates tekitanud kahetisi tundeid — mõned nõustuvad ja teised laidavad maha. Kallis lugeja, anna teada, kas sina kontrollid või sooviksid rohkem kontrollida, mida su laps netiavarustes teeb ja kellega suhtleb?