Lapsepuhkuse periood oli seal peres ilus. Isa käis tööl, teenis raha, armastas oma naist ja pereelu oli üldiselt harmooniline, tuli ette väikseid naginaid, kuid suuri tülisid polnud. Siis aga läks laps lasteaeda ja naine sai väga hea töökoha väga hea palgaga. Number, mis iga kuu selle proua kontole laekus, oli kordades suurem kui see summa, mille isa oma töö eest sai.

Mehele oli see suur löök. Mõte sellest, et naine maksab pangalaenu, ostab süüa ja maksab mehe autoliisingut, oli talle vastuvõetamatu, kuid ta pidi tunnistama — ise ta tol hetkel nende kohustustega toime poleks tulnud. Ta hakkas jooma. Algul natuke, siis rohkem ja veelgi rohkem. Kui ta oli napsine, hakkas naise kallal näägutama, norima ja õiendama. Mida aeg edasi, seda rängemaks solvangud läksid. Hakkasid lendama juba sellised sõnad nagu „lits”, „värdjas”, „jobu” jne. Naine üritas kodus tugev olla, mitte välja teha, kuid tööle jõudes lasi selle kõik endast välja ja nuttis igal hommikul. Ta ei mõistnud, kuidas mees selliseks sai muutuda, milles asi on ja millega ta sellised sõnad on ära teeninud. Mees ei tunnistanud talle kordagi, et naise palganumber ja olukord, kui tema teenib vähem, on talle talumatu!

Tülide põhjus selgus alles siis, kui firma, kus naine töötas, läks pankrotti, ta koondati ja jäi koduseks. Mees oli hetkega kui ümber tehtud! Tema oli nüüd jälle tähtis! Tema oli pere leivateenija, toitja, katja. Ta oli jälle mees!!! Armastus tuli peresse tagasi, ta lõpetas joomise, ostis tervele perele soojamaareisi ja lõpetas naise kallal õiendamise. Ja kui naine jälle tööle läks, seekord veel parema palga peale kui varem, algas kogu see trall jälle pihta.

Kui olen ääri-veeri ka teistelt tuttavatelt uurinud, kuidas on olukord nende peres, tunnistavad edukad naised, et mees on tundnud end vähem väärtuslikuna, kui naine teenib rohkem. Sellest ei räägita, seda ei võeta teemaks. Isegi mitte kodus.

Mehed ise muidugi seda ei ütle. Nemad väidavad, et pole hullu, väga tore, et naisel hästi läheb, siis nad ei peagi oma palka kinga- või pesupoodi jätma, naine saab oma riided ise ostetud. Kuid meeste pilk vajub alati maha, kui sellest juttu tuleb.

On vist ikka valus teema küll!