"Läksime lapse isaga lahku, ta võttis endale uue naise, kellel on varasemast kooselust tütar. Luban oma lapsel isaga regulaarselt kohtuda ja tegeleda temaga, sest laps ei ole ju meie lahkuminekus süüdi. Mind häirib aga see, et uus naine tahab aktiivselt mängida emmet ning trügida lapse esinemistele ja üritustele, kus peaksime käima minu meelest ainult mina ja lapse isa. Ja kui ma ei luba uuel naisel tulla, siis jääb ka isa üritusest ilma, sest uus naine teda üksinda kodust välja ei lase. Selline mure kestab meil aastast aastasse ja mina ei tea, mida teha."

Vastab Suhteabi psühhoterapeut Kärt Kase:

Teie lugu on huvitav. Esimene küsimus tekib selle  kohta, kas see, et mehe uus naine tahab teie lapsele  uut ema mängida  väljendub ainult selles, et läheb lapse isaga kaasa lasteaiapeole? Kui
jah, siis ehk on teie järeldus ennatlik ning kui selle põhjal olete  temast oma natuke negatiivse arvamuse kujundanud, on ka see ehk  ennatlik. Täiesti normaalne oleks naisega sellest rääkida ja arutada,  mis teie arvates sobib ja mis mitte. Lapsele on kindlasti parim, kui  olete eksi uue elukaaslase suhtes neutraalselt, ideaalsel juhul positiivselt meelestatud, mis ei tähenda, et peate perekonniti läbi käima, vaid lihtsalt võite rõõmu tunda, et teie endine kaasa on endale  uue sobiva naise leidnud. Meil ei ole käsiraamatut, kuidas kärgperedes  reeglid olema peavad, kujundame need ise ning kui teile midagi ei meeldi, saab ju seda viisakalt väljendada. Kui tõesti püüab naine teie
rolli üle võtta, kuidagi teid halvustada ja kõrvale lükata, siis peab kindlasti märku andma, et selline asi pole aktsepteeritav. Võib-olla aga asi nii hull pole.

See, et naine lapse isaga lasteaia üritustel kaasa käib on ehk sellest, et ta soovib lapsele näidata, et ka vanemate lahkumineku korral on tore pereelu siiski võimalik pidades siis ennast ja oma last teie lapse uuteks pereliikmeteks. See on iseenesest armas soov ning seda ma hukka ei mõistaks. Muidugi on huvitav, et ta ei taha last isaga kahekesi peole saata. Mainite, et saate eksiga muidu hästi läbi, võib-olla tunneb uus naine ennast teist siis natuke ohustatuna. Samas kui teid samal üritusel pole, siis on keeruline mõista, miks ei võiks laps-isaga kahekesi seda aega veeta.  Tekib ka küsimus, miks ei võiks teie lapsele selgitada ja tema vajadusel või soovi korral oma lasteaiakaaslastele miks isa on peol teise naise ja lapsega? Tänapäeval on ju nii palju kärgperesid ning mõneti võib isegi lahe olla, kui lapsel on mitu lähedast täiskasvanut võrreldes lapsega, keda näiteks kasvatab üksikema. Kas see, et lapse isa on uue pere loonud on teie jaoks häbiväärne? Kui mitte, siis võite normaliseerivat hoiakut kenasti lapsele edasi anda ning tema oma eakaaslastele samuti.