Lihtsalt mõnulesin oma kohvikruusi taga ja mõtisklesin, et see on kindlasti mingi noore naisehakatise kirjutatud. Sest see, kes on kogenum, teab, et raha on maailma parim suhterikkuja. Olgu siis tegemist mistahes suhtega, tööalase, sõprus- või peresuhtega.

Läbi sajandite on raha pärast sõditud, tapetud, röövitud, hävitatud teiste ja enda elusid. 21. sajandiks oleme me jõudnud nii kaugele, et eriusulistel polegi vaja enam vaielda, milline jumal see õige on, maailmas valitseb vaid üks jumal ja see on raha.

Lugu tegi kurvaks, mõtlesin siis seda noort pisut “valgustada”. Tema lugu oli kokkuvõtlikult selline, et noortel on oma elamine, mehe palk on 100 eurot suurem, kui tema ja rahad on ühises rahakotis. See aga tähendab, et mees maksab maksud ja ülejäänu annab naisele - tema olevat parem majandaja ja nii ta selle rahaga siis päevast päeva majandabki.

Oletame, et ta tõesti teab, mida just külmkappi juurde on vaja ja kas pesupulber on otsas, aga kas ta tõesti teab paremini, kui kaasa, millist kodumasinat oleks vaja putitada või hoopis vana asemele uus osta? Kas ta teab ikka, millisest puhkusereisist tema mees unistab või millisesse trenni tahaks minna?

Kui poes on sooduspakkumine kvaliteetsetele suusakeppidele, poksikinnastele, rulluiskudele, kas ta ostab siis ka need oma mehele? Vaevalt, sest enamasti on paaridel siiski erinevad hobid, seega, oh ei, mitte kadedusest ei jäta ta neid ostmata, ta lihtsalt ei satugi sellisesse poodi, sest tema “majandab“ ikka neis poodides, mida tema huvitavaks peab.

Ka mees jätab need ostmata, sest tal on lihtsalt piinlik oma naise käest seda raha küsida, sest nagu naine kirjutas, kannab mees kõik maksudest üle jäänud raha naise kontole.

Naine mainib loos kenasti ära, et mees saab “ainult” 100€ rohkem palka. No kui see summa on tema jaoks nii väike, siis jätku vähemalt seegi mehele. Talle ju meeldib lilli ja kinke saada, aga kulla naine, mille eest su mees neid sulle ostma peaks? Mille eest peaks mees sind vahel välja sööma viima, ta ju ometi ei taha seda alandust tunda, kui sina restoranis arvet maksad!

Oma elukorraldusega hävitad sa kõige kallima, mis sul on ja mehest saab pelgalt tuhvlialune, õnnetu ja masendunud inimene või läheb ta lihtsalt ühel päeval ära.

Kulla naised, mees ei ole teie elu- ega tervisekindlustus, ta ei ole teie laste abiraha ega pensionifond. Ei ole ta ka teie pangalaen. Loodus on juba nii seadnud, et mees on perekonna tugevam, majandavam pool, naine seevastu hoolitsev ja hellitav. Kui me, naised, ei lase oma mehel olla mees, ei luba tal teha omi otsuseid, siis pole ime, kui enamik meestest ongi tuhvlialused ja ülejäänud käivad naistest lihtsalt kaarega mööda.