Lugeja kommentaar artiklile "Kuidas memmepojukesega koos elada".

Memmepoeg — siin on kaks tahku. Mõlema puhul saab öelda memmepoeg. Üks tahk on see, kui ema muutub pojale pereelus domineerivaks ja poeg oma naisega ei arvesta, vaid teeb nii, nagu ütleb ema. Siin pole midagi pistmist poja armastusega ega hoolimisega ema suhtes vaid nii on harjutud. Ja siin ei saa sugugi kindel olla, et poeg ema vananedes teda nii väga aidata tahab, sest kasu temast ju eriti enam ei ole. 

Teine memmepoeg on selline, kelle jaoks on ema ainult temale õigustuste ja raha jagaja. Tal on kama kaks oma naisest. Tal on kama kaks kodust. Ta ei käi ka emal abiks. Ta ei oska midagi, aga tahab elada nii nagu talle meeldib. Kui raha otsas ja naine ei anna, siis pressitakse see välja emalt ja sõimatakse naist. Ta on harjunud kõike saama ilma ise lillegi liigutamata. Ja kui naine sellise juurest ära läheb, siis on loomulikult süüdi naine. Võetakse uus ja kõik kordub uuesti. Ja see kõik on tänu sellele, et ema ei näe oma pojakeses mitte midagi taunimisväärset või õigem oleks öelda, et ta ei taha näha. Kõik teised on tema pojakese hädades süüdi, aga mitte tema pojake.

See viimane näide on võetud otse elust. Poja pole elu sees midagi ise saavutanud, vaid emake on selle nimel pingutanud. Ta on saanud kolm korterit, mille kõik maha joonud ja mänginud. Ema ei süüdista poega vaid valitsust, kes lubas meile kasiinod. Tema juurest on ära läinud kaks naist, aga ema süüdistab ainult naisi, aga mitte seda, et poeg on joodik ja pole elusees omale isegi paari sokke ise ostnud, muust rääkimata. Kuna ema on seda terve elu teinud, siis süüdistabki ta naisi, et nemad peavadki tema poja eest hoolt kandma. Kui tema viimasele naisele vanemad auto kinkisid, siis võttis poeg ja sõitis selle mahakandmisele. Ema süüdistas naist, et poeg läks juua täis peaga sõitma selle pärast, et naine tema kallal näägutas. Tal on kaks last, aga raha tal nende jaoks ei ole. Seda peavad naised ise vaatama, kuidas saab. Ja loo finaal. Suutis pojake emale ära rääkida, et viimane oma korteri pangalaenu jaoks panti paneks, sest temale on vaja korter osta ja ta kavatseb uue naise võtta. Loomulikult emake seda tegi ja nüüd ootab teda ees puu alla kolimine, sest korter on juba kohtutäiturile läinud. Aga ema ei süüdista poega vaid… panka ja valitsust. 

Nüüd küsite, et kus siis isa oli? Isa üritas seda jama korduvalt lõpetada. Rääkis ja rääkis, aga midagi ei aidanud. Ema lihtsalt ei kuulanud, vaid hakkas hoopis isa hoolimatuses süüdistama. Nii ei jäänudki isal enam midagi muud, kui võttis ja kolis pärast 40 aastast abielu ära. Ostis väikse majakese metsaveerde ja on õnnelik, et tütred ja lapselapsed teda edasi armastavad ja ikka tema juures käivad.