Täiskasvanud mehed hindavad väga naise oskust igaks õhtuks maitsev roog algusest lõpuni ise valmistada. Emad tulevad sellega suurepäraselt toime, küpsetades traditsioonilisi ning tervislikke toite, kuid noored naised eelistavad ajanappuse või oskuste puudumise tõttu lauale panna pigem poolfabrikaate või külmutatud pitsasid ja soojalettide valmistoitu. Food Network UK poolt läbi viidud küsitluses selgus ka tõsiasi, et paljud mehed hiilivad mõnikord oma partnerite teadmata emme juurde, et oma lemmiktoidul hea maitsta lasta.

Samuti tunnistasid mehed, et nende kaaslannad tunnevad päris ränka survet ning pingutavad tublisti, et oma ämma kokakunstiga võistelda.

47% vastanuist olid julguse kokku võtnud ning naisele teada andnud, et tema valmistatud roog ei ole just eriti maitsev. 20% neist valisid selle teate edastamiseks humoorika viisi, et naise tundeid võimalikult vähe riivata.

Leidus ka neid, kes oma sõnul iga kord partneri valmistatud õhtusöögi peale nina krimpsutasid ning kümnendik vastanuist on pakutavast keeldunud.

13% uuringus osalejatest on olnud koguni nii vaprad, et soovitanud oma kaaslannadel nende emadelt kokandustunde võtta või vähemalt retsepte küsida.

Pole vist ime, et sellised avaldused on tekitanud suurema kodutüli koguni 2/3 paaridest.

Naisteka lugeja, kuidas on olukord teie peres? Kas mees sööb rõõmuga teie tehtud toitu, viriseb tihti või toob oma ema legendaarseid praade ja magustoite pidevalt eeskujuks?