Rasedus-ja sünnituspuhkusele
on naisel õigus jääda alates 30. rasedusnädalast. Töövõimetuslehe vormistab arst, kelle juures sa arvel oled, selleks arstiks võib olla günekoloog või perearst. Töövõimetusleht seoses raseduse ja sünnitusega vormistatakse korraga 126 kalendripäevaks (arvestusega 70 päeva enne ja 56 päeva peale oodatavat sünnitust, neid kokku liites).

Töövõimetusleht tuleb viia oma tööandjale, kes arvestab välja sinu töötasu pealt ühe kalendripäeva keskmise tulu ja viib selle 7 kalendripäeva jooksul haigekassasse. Haigekassa maksab sulle välja hüvitise sinu pangaarvele 30 kalendripäeva jooksul töövõimetuslehe nendeni jõudmisest.

Ravikindlustuse hüvitise arvutamise aluseks on sinu töötasu põhjal (mille pealt peab olema makstud ka sotsiaalmaks)arvutatud ühe kalendripäeva keskmine tulu. Ühe kalendripäeva keskmine tulu ise arvutatakse töövõimetuslehel märgitud töövabastuse alguspäeva kalendrikuule eelnenud kuuel kalendrikuul saadud töötasude liitmisel ja saadud summa jagamisel kuue kuu kalendripäevade arvuga. Seega, iga 6st kuust vähem töötatud kuu vähendab ühe kalendripäeva keskmist ja juhul, kui keskmine jääb väiksemaks kui vabariigi valitsuse poolt kehtestatud miinimumpalga pealt arvutatud ühe kalendripäeva keskmine tulu, siis makstakse põhimõtteliselt miinimumpalga järgi(erinevus võib tulla füüsilisest isikust ettevõtjate ja nende puhul, kelle põhipalk kuus on väiksem kui miinimumpalk).

Füüsilisest isikust ettevõtjale arvutatakse 1 kalendripäeva keskmine tulu perioodil 1.juuli-30.juuni alanud töövabastuse korral nimetatud perioodile eelnenud kalendriaastal(1.jaan.-31.dets.)füüsilisest isikust ettevõtjana saadud tulu jagamisel 365 kalendripäevaga. Muidugi peab olema makstud sotsiaalmaks ning ennast ka haigekassas registreerinud. Töövõimetuslehele tuleb lisada maksuameti tõend füüsilisest isikust ettevõtja sotsiaalmaksuga maksustatud tulu kohta.

Hüvitise määr rasedus-ja sünnituspuhkuse aja eest (126 kalendripäeva ) on 100 % ühe kalendripäeva kohta. Tähelepanu tuleb pöörata veel sellele, et päeval, mil sul algab töövõimetusleht, peab sul kindlasti olema kehtiv töösuhe, neid võib olla ka mitu, hüvitist saad sel juhul kõikide töötasude pealt, kui sa oled tööandja poolt haigekassas ka töötajana arvele võetud ja sinu eest on makstud sotsiaalmaks.

Kui sa oled vahetanud töökohta selle 6-kuulise perioodi sees enne töövõimetuslehele jäämist, võetakse arvesse kõigilt tööandjatelt saadud tulu (kui sa olid arvele võetud ja sotsiaalmaks oli makstud).Sellisel juhul lisatakse haigekassasse esitatavale töövõimetuslehele teise/teiste tööandjate vormikohased tõendid. Et hüvitist saada, tuleb töövõimetusleht esitada haigekassasse hiljemalt 180. kalendripäeval töövõimetuslehe alguse päevast.

Peale töövõimetuslehe lõppu on sul õigus jääda lapsehoolduspuhkusele kuni lapse 3-aastaseks saamiseni. Selleks ajaks on tööandjal kohustus säilitada sulle töökoht. Samas on sul õigus igal ajal katkestada lapsehoolduspuhkus ja asuda tööle (selleks kirjuta tööandjale avaldus).

Peale sünnitust registreeri oma lapse sünd elukohajärgses perekonnaseisuasutuses (paned nime ja saad lapsele sünnitunnistuse). Kaasa võta pass/id ja haiglast saadud lapse sünnitõend. Seejärel, et saada riiklikke toetusi, pead minema passi ja lapse sünnitunnistusega (mille said perekonnaseisu asutusest) oma sissekirjutusjärgsesse pensioniametisse, kus vormistatakse sulle toetused.

Riiklik ühekordne sünnitoetus on praegu esimese lapse sünni puhul 3750 krooni , teise ja iga järgneva lapse puhul 3000 krooni. Mitmike sünni korral saab iga laps 3750 krooni.
Ema ise hakkab saama lapsehooldustasu, mis on praegu 600 krooni alates lapse sündimise päevast kuni lapse 3-aastaseks saamiseni iga lapse kohta (see raha säilib ka siis, kui ema enne lapse 3-a. saamist tööle asub).
PS! Lapsehoolduspuhkust võib peale ema kasutada ka isa või mõni muu last tegelikult hooldav isik). Kui peres on lisaks kuni 3-a.lapsele (lastele) ka 3.-8.a .lapsi,makstakse emale juurde veel 300 krooni iga 3 — 8.a. lapse kohta.

Lapsetoetus on esimesele lapsele 150 krooni kuus, teisele lapsele 225 krooni, kolmandale ja igale järgnevale lapsele 300 krooni kuus kuni lapse 16 (õppimise korral 19)aastaseks saamiseni.

Üksikvanema lapse toetus on 300 krooni kuus kuni lapse 16.a.(19.a.) saamiseni. Peale riiklike toetuste maksavad mõningad kohalikud omavalitsused oma otsuste alusel selle kohaliku omavalitsuse elanike registrisse registreeritud emadele lisatoetust. Kuna nende summade suurus ja maksmise tingimused on väga erinevad, saab selle kohta kõige täpsema info omavalitsuse sotsiaalabiosakonnast (linnas) või vallavalitsusest(maal).

Raseda või alla 3-a. lapsega naisega töölepingu lõpetamine on üldjuhul keelatud.
Mõningatel juhtudel on see lubatud , kuid seda ainult tööinspektori nõusolekul:
-ettevõtte likvideerimine, pankrot
-katseaja ebarahuldavad tulemused
-töötajapoolne töökohustuste rikkumine
-töötaja suhtes usalduse kaotus
-töötaja vääritu tegu
Ilma mingite tingimusteta saab tööandja vabastada küll ühe kategooria töötajaid — need on veel praegu kehtiva seaduse järgi kohakaaslased.

NB! Kui sa oled rase ja sind ähvardab töölepingu lõpetamine, informeeri töö- andjat oma rasedusest, et ta oleks sellest teadlik, mitte ainult ei aima seda. Probleemide puhul pöörduge Tööinspektsiooni poole.