Kohtunik tegi otsuse lapsevanemate kasuks ja perepoeg Michael Rotondo peab lahkuma toast, kus ta on elanud viimased kaheksa aastat.

“Ma lihtsalt soovisin mõistlikku aega, et välja kolida, võttes arvesse, et ma polnud valmis iseennast üleval pidama, kui nad mult seda palusid,” väitis poeg uudistekanalile WSTM.

Kirjalikud teated

Christina ja Mark Rotondo pöördusid kohtusse maikuu alguses ja neil olid asitõenditena näidata ka viis kirjalikku teadet, mis nad alates veebruarikuust oma pojale olid teinud.

2. veebruaril kirjutatud kirjas seisab:

“Pärast arutelu su emaga, otsustasime, et sa pead kodust koheselt lahkuma. Sul on selleks aega 14 päeva. Sul ei ole luba koju naasta. Me teeme kõik selleks, et see otsus ellu viia.”

Pärast selle kirja kirjutamist, otsustasid vanemad ka juristidelt nõu küsida ja kirjutasid juba 13. veebruaril uue kirja, võimaldades Michaelil lahkuda kodust 30 päeva jooksul või nad astuvad juba järgmised sammud.

Viis päeva hiljem kirjutasid nad veel ühe kirja lubades pakkuda pojale nõu ja kinkida talle 1100 dollarit, et ta leiaks uue kodu.

Nõuanded olid järgnevad:

  1. Organiseeri oma tööasajad selliselt, et suudaksid korterit üürida.
  2. Müü oma hinnalised asjad (näiteks stereo, tööriistad jms) maha. Selle all peame ka silmas relvasid, mida sa omad. Sul on vajad seda raha ja sul pole ka nende asjade jaoks ruumi.
  3. Olemas on ka tööpakkumisi sellistele kehva tööajalooga inimestele nagu sina. Leia endale üks neist — sa pead tööd tegema!
  4. Kui soovid abi uue kodu leidmisega, saab su ema sind aidata.

Michaelit ei huvitanud ikka veel oma vanemate soov ja 5. märtsil tuletasid vanemad järgmise kirjaga meelde, et poeg peab kodust 15. märtsiks lahkuma.

“Seni pole me näinud, et sa valmistuksid kodust välja kolimiseks. Ole teadlik, et me oleme valmis tegema kõik vajalikud sammud selleks, et sa kodust lahkuksid.”

30. märtsil kirjutatud viiendas kirjas soovitavad vanemad pojal eemaldada oma katkine auto nende krundilt ja pakuvad välja ka viise, kuidas ta saaks auto remondi eest maksta.

Kuna poeg polnud jätkuvalt nõus kodust lahkuma, otsustasidki vanemad minna kohtusse ja kohtunik nõustus vanemate sooviga.