Organisatsiooni 4Children uuringust selgus, et kaks miljonit briti keskklassi lapsevanemat tarbivad alkoholi iga päev ning vastupidiselt üldlevinud arvamusele on napsutajate seas esikohal just kõrgeima sissetulekuga inimesed. Kolmandik trimpajatest ületab tavaliselt ka soovituslikud maksimumkogused (naistel kaks ja meestel neli alkoholiühikut päevas).

62% vastanuist olid veendunud, et nende joomine ei avalda pereelule vähimatki mõju, 19% arvasid, et klaasike veini annab hoopis positiivseid tulemusi.

Muuhulgas juhitakse tähelepanu sellele, et neid peresid, kus vanemate alkoholism on ka kõrvalseisjatele näha, on tegelikult vähe. Palju rohkem on selliseid emasid ja isasid, kes trimpavad vaikselt koduseinte vahel ja väljaspoole ei paista vähimalgi määral, et seal peres võiks midagi valesti olla.

Kuid kannatajaks on lapsed, sest joobes vanemad ei suuda oma oskusi ja teadmisi õigesti hinnata ega suuda märgata, kuidas nende alkoholism lapsi häirib ning millised õppetunnid lapsed kodust alkoholitarvitamise kohta kaasa saavad. Alkoholi tarvitanud vanematel ei ole aega ega viitsimist oma lastega koos kvaliteetselt aega veeta ning lapsed peavad hakkama saama omapead.

Samuti panevad napsused vanemad ohtu nii endi kui laste tervise, sest alkohol vähendab ohutunnet ja tekitab uimasust, mistõttu võivad märkamata jääda tõsised turvariskid.

Ehmatavalt mõjub ka see, et laste saamine ajas värskeid vanemaid hoopis rohkem jooma, mitte ei vähendanud nende alkoholikoguseid. Üks kuuest vastanuist tunnistasid, et on hakanud pärast lapse perre tulekut usinamalt klaasi tõstma.

4Children`i kõneisik Anne Longfield kutsus kõiki lapsevanemaid üles oma alkoholitarvitamise harjumuste üle järele mõtlema ning pani emadele ja isadele südamele, et isegi süütuna tunduv väike klaas veini või pudel õlut mõjutab vanema otsustusvõimet ja kriitikameelt.