Lapsevanem, kes oma last füüsiliselt karistab, ei saa loota, et tema laps vägivaldseks ei kasva. Kui laps on vägivaldne ja kiusab teisi, siis on ta ju selle kusagilt õppinud. Kõige rohkem õpivad lapsed käitumist just oma vanematelt. Kui vanemad lapse ees tülitsevad, õpib laps kiiresti ära sellise käitumismaneeri. Samas, kui lapsega suheldakse rahulikult ja temaga käitutakse hellalt, siis laps ei teagi, kuidas muud moodi saab käituda.

Kui laps kedagi lööb, hammustab vms, siis tuleb temaga rahulikult rääkida, et nii ei tohi ja nii ei tehta. Muidugi võib lapse selline käitumine lapsevanema endast välja viia ja tahaks last tutistada, kuid sealt õpiks laps ka teisi tutistama ja tekiks nõiaring, kust välja ei saagi.

Sama on ka teiste käitumismaneeridega nagu ropendamine või kiusamine. Väike laps, kes veel koolis või lasteaias ei käi, ei tunne roppe sõnu, kui vanemad kodus ei ropenda. Kui laps kooli läheb, võib see lapse hea kasvatuse päris kiiresti ära rikkuda, kui koolis on halvasti kasvatatud lapsi. Kui laps kuuleb koolis võõraid sõnu, millest tal varem aimugi ei olnud, tundub see tema jaoks huvitav ja ta õpib selle ära, hakkab seda sõna kordama ja vanemad peavad jälle hakkama last ümber kasvatama.

Praeguses maailmas on väga palju hüperaktiivseid lapsi. See ei pruugi halb olla, kuid pika peale võib lapse ringi jooksmine ja rahmeldamine vanemale närvidele hakata. See võib jälle viia lapse peale karjumiseni või koguni lapse löömiseni. Kui laps ajab vanema endast pidevalt välja, siis muutub ka vanema senine kasvatus. Lapsevanem võib hakata last rangemini kasvatama ja laps omakorda hullemaid pättuseid korda saatma.

Mind ennast on kasvatatud vabalt, ilma kindlate reegliteta. Tänu sellele ei tundunud mulle pättuste tegemine ahvatlev ja seega ma neid nii palju ei teinudki, kui oleksin võinud. Ma tundsin ise ära piirid halva ja hea vahel, ning loodan, et ka minu laps seda teeb. Kuigi minu väike laps on ka vägagi aktiivne ja teeb palju pättusi, üritan ma siiki kinni pidada sellest, mida eelnelvat kirjutasin. Lapsest ei kasva vägivaldne inimene, kui vanemad ei ole vägivaldsed. Laps ei pea kõike pealt nägema ja mõned asjad võiksid jääda saladuseks.