Toidublogija Kristian Neemela soovitab hõrgu magusroa adaptsiooni, milles valge šokolaadi magususele lisab põnevat aktsenti õrnalt juustune maitsenüanss.

Vaja läheb:
200 g kvaliteetset orgaanilist valget šokolaadi
375 ml 35protsendist vahukoort
1 sl toasooja Valio Viola naturaalset sulatatud juustu
1 tl želatiinipulbrit
1 sl külma vett želatiini paisutamiseks
Peotäis marju, näiteks pohli
Piparmündilehti

Pane želatiin kolmeks-viieks minutiks väiksesse kaussi paisuma koos supilusikatäie külma veega. Haki šokolaad peeneks ja pane suurde kaussi.

Kuumuta potis 125 ml koort keemiseni, seejärel võta pott tulelt, lase veidi jahtuda ning sega sisse paisutatud želatiin, kuni selle lahustumiseni. Järgmisena vala kuum koore-želatiinisegu tükeldatud šokolaadile, lase paar minutit seista ning sega ühtlaseks massiks. Kui on ühtlane, lisa sulajuust ja sega läbi.

Viimasena vahusta 250 ml vahukoort pehmeks vahuks ning sega see šokolaadi-sulajuustumassi hulka. Vahukoore lisamisel on hea kasutada spaatlit ja alt ülesse segamise tehnikat. Sega ettevaatlikult ja jälgi, et segu jääks võimalikult õhuline. Kõige lõpuks vala saadud segu serveerimispokaalidesse ja lase kuni 12 tundi külmkapis hanguda. Serveeri pohlamarjade ja piparmündiga.