Asendamatu RETSEPT seenekoriluse tipphooajal: parim supp kukekatest!


Asendamatu RETSEPT seenekoriluse tipphooajal: parim supp kukekatest!
Foto: Tuuli Mathisen

Seenehooajal on seenesupp lausa kohustuslik ning mis saaks olla mõnusam kui korralik kreemine seenesupp ja seda enda korjatud seentest! Kui ülejäänud aasta tuleb läbi ajada kas poeseentega või valmistada seeneroogi kuivatatud seente toel, siis praegusel hetkel, mil seente maitse on kõige mahlasem, on paslik valmistada korralik kreemine seenesupp.

Siia supi sisse sobivad erinevad kupatamist mittevajavad metsaseened — puravikud, kitsemamplid, erinevad kukeseened jt. Seekord sai kasutatud lehterkukeseeni, mis on väga maitsvad kukeseenelised. Puljongiks kasuta Maggi BIO köögivilja- või kanapuljongit. Nii valmib supp eriti kiirelt!

Kreemine kukeseenesupp
Kogus: neljale

Vaja läheb:

300 g kukeseeni (sobivad nii tavalised kui ka lehterkukeseened), tükeldatuna
1 sibul, hakituna
2 küüslauguküünt, hakituna
2 sl võid
5 dl puljongit (kasutasin Maggi BIO kanapuljongit)
4 dl 35%-list koort
Vajadusel 1 sl maisitärklist
Soola ja pipart
Sidrunimahla
Värsket tüümiani

Valmistamine:

Prae tükeldatud kukeseeni koos sibula, küüslaugu ja mõne oksa tüümianiga võis, kuni eralduv vedelik on aurustunud. Vala peale kuum puljong ja lase kogul keema tõusta. Keeda vaiksel tulel kümmekond minutit, eemalda tüümian, lisa seejärel koor ja püreesta supp saumikseriga või blenderis kuni supi tekstuur on muutunud ühtlaseks. Võid eelnevalt mõned seened veel kõrvale tõsta, neid saad suppi serveerides kasutada. Maitsesta soola, pipra ja sidrunimahlaga. Kui tahad tummisemat suppi, lahusta maisitärklis väheses, ca 1 dl koores ja lisa supile. Kuumuta, kuni supp pakseneb.

Head isu!

Jäta kommentaar
või kommenteeri anonüümselt
Postitades kommentaari nõustud reeglitega
Loe kommentaare Loe kommentaare