Lisamaks restorani menüüle mitmekesisust, on meie peakokk Zhiqiang Jiang ning kokk Qin Jian, kes on samuti pärit Hiinast, loonud Hiina köögi maitsetele täienduseks ka nn fusion-stiilis hõrgutisi. Tänu sellele saavad Cha Dao külastajad nautida nii kergemaid kui ka keerukamaid roogasid, milles on ühendatud Hiina ja Euroopa maitsed, värvid ja presenteerimisstiilid. Kõik meie toidud valmivad üksnes kvaliteetseimatest ja värskeimatest toorainetest.

Meie menüüst leiab erinevaid mereande - sh Kamtšatka krabi, paltus, kammkarbid aga ka selliseid erilisi hõrgutisi nagu maisikana või must riis. Magustoitudest on vaieldamatuks lemmikuks karamellipitsiga kaunistatud magusad pannkoogid pirnidega.

Ka Cha Dao veinikaart on väärt uurimist. Siit võib leida mitmeid haruldasi ja eksklusiivseid veine, ent seejuures hinnaga, mis võib külastajaid meeldivalt üllatada. Alkoholimenüüst leiab lisaks ka mitmesuguseid kangemaid jooke- sh calvados, grappa või Saffron Gin.

Cha Dao pole kindlasti üksnes restoran, vaid ka Eesti ainus autentne teemaja. Meie teemeister Etker Jõeleht külastab Hiinat vähemalt kaks korda aastas, et isiklikult teemaja tarvis värskeid ja maitsvaid teesorte valida. Kümnest Hiinas enim hinnatud teesordist pakub Cha Dao tervelt üheksat! Ligikaudu 2 tundi kestva teetseremoonia jooksul tutvustatakse restorani külalistele Hiina tee valmistamise ja nautimise saladusi. Restorani juhataja Inna Poljanskaja sõnul huvitub üha kasvav hulk restorani kliente erinevatest teesortidest ja nende valmistamise kunstist. Paljud neist proovivad ka ise kätt tee serveerimise alal või tellivad teemeistrilt endale ja sõpradele erilisi teetseremooniaid, et erinevaid teesorte tundma ja nautima õppida.

Meie teemeister korraldab regulaarselt ka tee degusteerimise üritusi. Reeglina toimuvad need pühapäeviti, kestavad umbes 3 tundi ja maksavad 10 eurot.
Ka kõik meie teenindajad on läbinud koolituse tee serveerimise alal ja tunnevad hästi kõiki meil pakutavaid erinevaid teesid.
Lisaks saavad huvilised kõiki teesorte – nagu ka enamikku meie roogadest – restoranist kaasa osta või tellida interneti teel meie kodulehelt.

Muistsed hiinlased uskusid, et universaalne elujõud Qi ei esine üksnes Yini ja Yangi kujul, vaid võib omandada arvukalt erinevaid vorme. Ja kõiki neid saab käsitleda viie elemendi kaudu, milleks on vesi, puit, tuli, maa ja metall.

Just sellepärast ongi meie restorani sisekujundaja Dmitri Pisarenko lisanud interjöörile väikese purskkaevu veega, katnud seinad punasest puidust paneelidega, ehitanud saali kamina, milles õhtuti süttib elav tuli. Mullas kasvavad bonsaid sümboliseerivad restoranis maad ning metalli esindavad restorani põrandat katvad plaadid.

Oleme rõõmsad ja isegi veidi uhked selle üle, et me tähistame peagi järjekordset sünnipäeva – 4. oktoobril täitub meil 3 aastat restorani avamisest.

Jaga
Kommentaarid