Avokaado viljaliha on väga toitev ja energiarikas, 100 g annab 150–220 kcal energiat. Viljalihas on 10–32% õli, 2,5–6% süsivesikuid, 1,2–4% valku, rohkesti kaaliumi, magneesiumi ja B-rühma vitamiine.Avokaadot kasutatakse ka magustoitude valmistamisel lisatuna puuviljasalatitele, jäätisele, vahukoorele.Toiduks tarvitatakse avokaado viljaliha, mis on koorealuses kihis roheka ja seemne ümber kreemja tooniga. Avokaado, mille viljaliha on lahtilõikamisel juba tumenenud, on söögiks kõlbmatu.

Kuna avokaado muutub kiiresti ebaisuäratavalt pruuniks, pritsige lõikepindu kohe sidrunimahlaga, ka püree hulka segage sidrunimahla.

Kuumutamine muudab avokaado kibedaks. Seepärast kasutage seda väärtuslikku vilja kas toorelt või lisage muudele toiduainetele alles pärast roa pliidilt tõstmist.