Pese salatilehed ja kuivata hoolega, siis rebi väiksemateks tükkideks ja aseta suurele taldrikule.
Prae peekoniviilud pannil krõbedaks, nõruta liigne rasv köögipaberil.
Pošeeri muna. Selleks läheb vaja võimalikult värsket muna. Kuumuta väikeses potis 3-4 cm jagu vett keemiseni. Keera kuumus alla, nii et vesi vaevu muliseks. Löö muna esmalt väikese tassi sisse ja siis kalla see ettevaatlikult mulisevasse vette. Keeda tasakesi 3-4 minutit, kuni munavalge on hüübinud, munarebu aga veel vedel. Tõsta vahukulbiga veest välja ja nõruta hoolega.
Tõsta praetud peekoniribad salatilehtedele, aseta peale pošeeritud muna. Nirista üle salatikastmega ning jahvata veskist veidi musta pipart peale.
Söömisel seguneb poolvedel munakollane vinegrettkastmega, mis annab mõnusalt kreemja kastme.

_____________
* Poemunadel olev templil olev kuupäev näitab päeva, mis on 28 päeva munemise päevast. Seega otsi mune võimalikult “kauge” kuupäevaga — need püsivad pošeerimisel paremini koos. Kui Sul pole värskeid mune käepärast, siis on targem pošeerimise asemel muna lihtsalt praadida.