Grillitud koha viinamarja-punase sibula marmelaadiga

  • 200 g kohafileed (võib olla ka tilaapia)
  • praadimiseks võid
  • maitsestamiseks soola-pipart

Kuumuta pann ja lisa või ning prae kala mõlemalt poolt kuldpruuniks, maitsesta soola ja pipraga.

Marmelaad:

  • 2 spl oliivõli
  • 2 suuremat punast sibulat
  • 1 kaneelikoor
  • 1 tl peeneks hakitud tüümiani
  • 100 ml AURA viinamarjamahla
  • 2 spl õunaäädikat
  • 2 spl suhkrut
  • 300 g tumedaid viinamarju
  • 1 spl mett

Kuumuta oliivõli ja pruunista viilutatud sibul (umbes 5 min). Lisa siis kõik ülejäänud komponendid ja kuumuta 15 min. Serveeri koos kalaga.

astelpajukook

Astelpajukook

Põhi:

  • 150 g kaeraküpsiseid
  • 100 g röstitud, purustatud mandleid
  • 100 g sulatatud võid

Sega komponendid omavahel ning vooderda saadud seguga koogivormi põhi.

Täidis:

  • 5 muna
  • 400 g mascarpone juustu
  • 200 g hapukoort
  • 150 g suhkrut
  • 100 g valget šokolaadi
  • 3 dl astelpajupüreed
  • 12 g želatiini
  • Poole laimi riivitud koor

Vahusta munad suhkruga, lisa mascarpone, hapukoor ja veehaudes sulatatud šokolaad ning laimikoor, seejärel astelpaju ja želatiin. Sega kõik läbi ja kalla koogivormi, lase tarduda.