24.04.2010, 10:00
Head Isu: grillitud koha ja astelpajukook
FOTO:
Eestlastele on ikka meeldinud grillida ja kuna grillihooaeg ka käes, pakutakse seekord grillitud koha, magustoiduks on astelpajukook.
Grillitud koha viinamarja-punase sibula marmelaadiga
- 200 g kohafileed (võib olla ka tilaapia)
- praadimiseks võid
- maitsestamiseks soola-pipart
Kuumuta pann ja lisa või ning prae kala mõlemalt poolt kuldpruuniks, maitsesta soola ja pipraga.
Marmelaad:
- 2 spl oliivõli
- 2 suuremat punast sibulat
- 1 kaneelikoor
- 1 tl peeneks hakitud tüümiani
- 100 ml AURA viinamarjamahla
- 2 spl õunaäädikat
- 2 spl suhkrut
- 300 g tumedaid viinamarju
- 1 spl mett
Kuumuta oliivõli ja pruunista viilutatud sibul (umbes 5 min). Lisa siis kõik ülejäänud komponendid ja kuumuta 15 min. Serveeri koos kalaga.
Astelpajukook
Põhi:
- 150 g kaeraküpsiseid
- 100 g röstitud, purustatud mandleid
- 100 g sulatatud võid
Sega komponendid omavahel ning vooderda saadud seguga koogivormi põhi.
Täidis:
- 5 muna
- 400 g mascarpone juustu
- 200 g hapukoort
- 150 g suhkrut
- 100 g valget šokolaadi
- 3 dl astelpajupüreed
- 12 g želatiini
- Poole laimi riivitud koor
Vahusta munad suhkruga, lisa mascarpone, hapukoor ja veehaudes sulatatud šokolaad ning laimikoor, seejärel astelpaju ja želatiin. Sega kõik läbi ja kalla koogivormi, lase tarduda.