Lõhe–köögiviljasalat

  • 100 g soolalõhet
  • 2 porgandit
  • 1 väiksem suvikõrvits
  • 3 varssellerit
  • 1 nektariin
  • 250 g kirsstomateid
  • 2 laimi
  • erinevaid lehtsalateid: lollo-rosso, frisee, jääsalat
  • oliiviõli
  • soola ja pipart

Lõika porgandist koorimisnoaga õhukesed pikad liistakad. Suvikõrvits lõika pikuti neljaks viiluks ja viiludest lõika õhukesed ribad. Varsseller viiluta. Nektariinist lõika sektorid ja kirsstomatid lõika pooleks. Aseta vaagnale (või ka kohe taldrikutele) põhjaks rebitud lehtsalatid, seejärel aseta kunstiliselt köögiviljad. Kõige lõpuks lõhe viilud. Maitsesta salat laimimahla, oliiviõli ja vajadusel soolaga (soolalõhe peaks andma ise piisavalt soola) ja värskelt jahvatatud musta piparaga.

Vahepala:

Kreveti-kodujuustu kate
4-le

  • 200 g kooritud krevette
  • 100 g purustatud tomatit
  • 100 g Mumuu 4% kodujuustu
  • sidrunit
  • peterselli
  • soola
  • purustatud pipart
  • Leiburi rukkipala

Sega kausis kokku kooritud krevetid, kodujuust, purustatud tomat. Maitsesta ohtra sidrunimahla, hakitud peterselli ning soola ja pipraga. Serveeri koos Leiburi rukkipalaga.

Sheba kook

  • 100 g Tere 82% võid
  • 150 ml suhkrut
  • 3 muna
  • 200 g tumedat šokolaadi
  • 100 g jahvatatud mandleid
  • 15ml kakaopulbrit
  • 2 ml küpsetuspulbrit
  • 15 ml kõrgema sordi nisujahu
  • 30 ml apelsinimahla
  • 15 ml apelsinilikööri
  • 15 ml vaniljesuhkrut
  • 15 ml apelsinikoort
  • 1 g sidrunihapet

Pane ahi sooja 160 kraadi juurde. Vahusta või suhkruga, kuni segu on õhuline. Eralda munakollased munavalgest ja lisa munakollased ükshaaval pidevalt segades. Sulata šokolaad veevannis ja lisa muna-või massile. Seejärel lisa mandlijahu, kakaopulber, jahu ja küpsetuspulber. Sega segu läbi ja lisa apelsinimahl, -liköör, vaniljesuhkur ja apelsinikoor. Nüüd vahusta munavalge koos sidrunihappega. Sega massid kokku ja aseta võiga määritud koogivormi. Küpseta ahjus 50 minutit.

VAATA KA VIDEOT: