Võileivatort

  • 2 pätsi Leiburi klassikalist musta leiba
  • 100 gr võid
  • 1 tops Dr Hellus hapukoort 20%
  • 500 gr vürtsikilufileed
  • 350 gr Mumuu 4% kodujuustu
  • 1 punt murulauku
  • 1 punt rohelist sibulat

Lõika leivalt koorikud. Purusta enamus kilufileesidd blenderis (ülejäänud fileedega kaunista hiljem torti). Haki roheline sibul ja sega kokku hapukoore ja kodujuustuga. Vahusta või ja sega kokku kodujuustu kreemi ning kiluga. Lao leivad vaagnale ja iga kihi vahele pane kilutäidis kaunista murulaugu ja allesjäänud kiludega ning pane vähemalt 12 tunniks külmikusse (NB! kui ei ole aega 12 tundi oodata, võib leibasid niisutada puljongiga).

Piimakokteil

  • 600 ml Tere Piimajäätist
  • 200 ml Dr Hellus keefiri
  • 2 banaani
  • 200 gr külmutatud maasikaid
  • 2 spl suhkrut
  • 2 spl hakitud basiilikut

Aseta kõik ained blenderisse ja sega kuni saad ühtlase massi. Serveeri kohe!

Taani talutütar

  • 100 g riivitud Leiburi klassikalist leiba või leivapuru
  • 50 gr suhkrut
  • 1 spl Tere 82% võid
  • 400 gr Tere kohupiimapasta 5%
  • 200 ml Tere 35% vahukoort
  • 4 spl fariinisuhkrut
  • 100 gr mustsõstra toormoosi või külmutatud mustsõstraid

Aseta pann tulele ja sulata või. Lisa leivapuru ja suhkur. Sega pidevalt ja niikaua kuni suhkur on sulanud ja segunenud leivapuruga. Võta tulelt ja jahuta. Nüüd vahusta vahukoor eraldi kausis. Teises kausis sega kokku kohupiimapasta ja fariinisuhkur. Nüüd sega käsitsi kokku vahukoor ja kohupiim. Maitse, vajadusel lisa suhkrut juurde. Kui kasutada külmutatud mustsõstraid, siis sulata need ning hõõru puruks suhkruga. Võta pokaal ja aseta sinna veidi kohupiimakreemi, siis mustsõstra moosi ning seejärel leivapuru. Soovikorral võid teha mitu kihti. Kaunista piparmündilehekesega.