Head Isu pakub itaalia-pärase maitseelamuse
Külmad ilmad saab köögis alati mõnusamaks muuta. Olgu need siis põhjamaadele omased ahjuroad või lõunamaiselt külluslikud eined. Seekord valmivad saates lõhekastmes tagliatelled ja mascarpone panna cotta
Tagliatelle lõhekastmega
200 g tagliatellet keeta poolpehmeks
200 g lõhefileed
100 g valget veini
200 g rõõska koort
100 g oliiviõli
2-3 purustatud küüslauguküünt
2 spl peeneks hakitud murulauku
1 spl dijon-sinepit
soola-pipart
1 muna keeta poolpehmeks
Kuumuta pannil õli ja lisa sinna tükeldatud lõhetükid ja küüslauk. Hauta kergelt ja lisa valge vein, kuumuta ja siis lisa koor ning sinep. Tasasel tulel hautades lisa lõpuks murulauk ja maitsesta. Lõpuks lisa pasta, sega läbi ja serveeri koos munaga.
Mascarpone panna cotta
3 tk lehtželatiini
250 g 35%-koort
mascarpone-juustu 250 g
120 g suhkrut
1 vaniljekaun
Suts riivitud sidrunikoort
30 ml grappat
Aseta želatiinilehed külma vette, kuumuta koor koos vaniljekauna ja sidrunikoorega. Lisa grappa ja želatiin ning lõpuks mascarpone. Aseta segu meelepärastesse vormidesse ja aseta 3-4 tunniks külma.