Porrulaugupirukas Brie juustuga

400 g lehttainast
300 g porrulauku
50 g võid
suts riivitud muskaatpähklit
soola
150 g Brie juustu

Prae porrulauk võis läbi, maitsesta muskaatpähkli ja soolaga. Aseta lehttaigen pirukavormi, tõsta selle keskele porrulauk, kata Brie juustuga ja küpseta ahjus xxx minutit.


Küülik mustade ploomide ja punaveiniga

1 küülik
20musta ploomi
soola
pipart
2 spl jahu
3 spl TERE võid
2 spl oliivõli
peotäis tüümianioksi
400 ml punastveini
400 g polentat
50 g võid
50 g riivitud parmesani

Tükelda küülik,maitsesta soola ja musta pipraga, püherda küülikutükid kergeltjahus. Pruunista liha pannil 1 spl või ja 2 spl õli segus.

Tõsta lihatükidahjupotti, lisa mustad ploomid, must pipar, tüümian ja punavein.Hauta 175kraadi juures 60 minutit. Kaunista toit tüümianiga.

Polenta: aja 0,5lvett keema, lisa sool. Lisa polenta, kogu aeg puulusikaga segadesning keeda madalal kuumusel segu 7-8 minuti, aeg-ajalt segades. Lisavõi ja riivitud parmesan, sega ja serveeri koos küülikuhautisega.


Küülik mustadeploomide ja punaveiniga

1 küülik
20 musta ploomi
soola
pipart
2 spl jahu
3 spl võid
2 spl oliivõli
peotäis tüümiani oksi
400 ml punast veini
400 g polentat
50 g võid
50 g riivitud parmesani

Tükelda küülik,maitsesta soola ja musta pipraga, püherda küülikutükid kergelt jahus. Pruunista liha pannil 1 spl või ja 2 spl õli segus. Tõsta lihatükid ahjupotti, lisa mustad ploomid, must pipar, tüümian ja punavein. Hauta 175 kraadi juures 60 minutit. Kaunista toit tüümianiga.

Polenta: aja 0,5l vett keema, lisa sool. Lisa polenta, kogu aeg puulusikaga segades ning keeda madalal kuumusel segu 7-8 minuti, aeg-ajalt segades. Lisa või ja riivitud parmesan, sega ja serveeri koos küülikuhautisega.

VAATA SAADET: