Portveiniheeringa-kartulisalat

400 g heeringafileed
300 ml
portveini
1
kaneelikoor
3 tera
vürtsi
4 tera
kadakamarja
7 tera
pipart
1 spl
fariinisuhkrut
1 tera
nelki
200 g
tomatimahla

Aseta kõik komponendid peale heeringa potti ja lase keema. Keeda 10 minutit tasasel tulel ja siis jahuta. Vala segu tükeldatud heeringale ja lase öö läbi seista.

Salatimaterjal:

300 g pariisikartuleid
2 spl
murulauku
2 punast
sibulat
12
vutimuna
150 g musta
leiba
200 g koorituid
krevette

Keeda kartulid ja vutimunad, jahuta ja koori need. Viiluta punane sibul ja haki murulauk. Tükelda must leib ja rösti ahjus. Sega kausis kõik komponendid väljaarvatud leivakuubikud. Lisa heeringatükid ja sega läbi. Aseta vaagnale või kaussi ning kata leivakuubikute ja kastmega.

Kaste:

200 g hapukoort
100 g
toorjuustu
Kimp
basiilikut

Purusta kõik koostisained saumikseriga.

Toorjuustuga kõrvitsa-ingverikook

Põhi:

200 g piparkooke
75 g võid
50 g praetud ja purustatud metsapähkleid

Purusta kõik koostisained ja vooderda saadud seguga lahtikäiva koogivormi põhi.

Täidis:

1 kg kõrvitsat
1 tl riivitud sidrunikoort
5 lehte želatiini
1 laimi mahl
200 g kohupiimapastat
250 g maitsestamata toorjuustu
1 dl suhkrut
Poole vaniljekauna seemned
1 tl riivitud ingverit

Aseta želatiinilehed mõneks ajaks külma vette. Keeda kõrvits, kurna ja püreeri. Lisa sellele ülejäänud komponendid ja sega korralikult läbi. Vala segu põhjale ja aseta külma tarduma.

Kate:

1 dl vett
1 dl
suhkrut
2
želatiinilehte
1
granaatõun
3 dl
kõrvitsapüreed

Eemalda granaatõunast seemned. Kuumuta vesi ja suhkur, lisa zelatiinilehed ja kõrvitsapüree ning kuumuta. Seejärel lisa garanaatõunaseemned ja jahuta kergelt. Vala viimase kihina koogile ja lase tarduda.