"Head isu" valmistab portveiniheeringaga salatit
Portveiniheeringa-kartulisalat
400 g heeringafileed
300 ml portveini
1 kaneelikoor
3 tera vürtsi
4 tera kadakamarja
7 tera pipart
1 spl fariinisuhkrut
1 tera nelki
200 g tomatimahla
Aseta kõik komponendid peale heeringa potti ja lase keema. Keeda 10 minutit tasasel tulel ja siis jahuta. Vala segu tükeldatud heeringale ja lase öö läbi seista.
Salatimaterjal:
300 g pariisikartuleid
2 spl murulauku
2 punast sibulat
12 vutimuna
150 g musta leiba
200 g koorituid krevette
Keeda kartulid ja vutimunad, jahuta ja koori need. Viiluta punane sibul ja haki murulauk. Tükelda must leib ja rösti ahjus. Sega kausis kõik komponendid väljaarvatud leivakuubikud. Lisa heeringatükid ja sega läbi. Aseta vaagnale või kaussi ning kata leivakuubikute ja kastmega.
Kaste:
200 g hapukoort
100 g toorjuustu
Kimp basiilikut
Purusta kõik koostisained saumikseriga.
Toorjuustuga kõrvitsa-ingverikook
Põhi:
200 g piparkooke
75 g võid
50 g praetud ja purustatud metsapähkleid
Purusta kõik koostisained ja vooderda saadud seguga lahtikäiva koogivormi põhi.
Täidis:
1 kg kõrvitsat
1 tl riivitud sidrunikoort
5 lehte želatiini
1 laimi mahl
200 g kohupiimapastat
250 g maitsestamata toorjuustu
1 dl suhkrut
Poole vaniljekauna seemned
1 tl riivitud ingverit
Aseta želatiinilehed mõneks ajaks külma vette. Keeda kõrvits, kurna ja püreeri. Lisa sellele ülejäänud komponendid ja sega korralikult läbi. Vala segu põhjale ja aseta külma tarduma.
Kate:
1 dl vett
1 dl suhkrut
2 želatiinilehte
1 granaatõun
3 dl kõrvitsapüreed
Eemalda granaatõunast seemned. Kuumuta vesi ja suhkur, lisa zelatiinilehed ja kõrvitsapüree ning kuumuta. Seejärel lisa garanaatõunaseemned ja jahuta kergelt. Vala viimase kihina koogile ja lase tarduda.