Hommikuleib Waldorfi moodi

Fazer Deli kaerakolmurk,
Üks punane õun,
2 viilu pikantset juustu (Emmental vms),
2 spl röstitud metspähkleid
üks juurseller,
üks varsseller,
1 porgand,
poole sidruni mahl,
2 spl majoneesi,
2 spl Tere 30% hapukoort
Rimi Pärnaõie mett,
soola.

Klopi hapukoorest, majoneesist, sidrunimahlast, soolast ja meest kaste. Riivi juurseller ja porgand, viiluta varsseller, haki pähklid. Sega kõik komponendid salatiks. Rösti saiad, viiluta õunad ja piserda neid tumenemise vältimiseks sidrunimahlaga. Tõsta saiale juustuviil, selle peale salat, seejärel õunaviil ja teine saiapool.


Nizza salat puravikega

Peotäis pisikesi puravikke,
suuri musti kividega oliive soolvees,
vutimune,
2 punast sibulat,
peterselli,
sidrunimahla,
oliivõli,
teralist Dijoni sinepit,
värsket kartulit,
erinevaid salateid (Rooma, tammelehe)
kirsstomateid,
rohelisi ube.

Prae pannil järgemööda viilutatud puravikud, keedetud ja jahtunud kartulipoolikud. Keeda vutimunad. Klopi sidrunimahlast, oliivõlist, soolast-piprast ja sinepist salatikaste. Viiluta sibulad ja tõsta koos hakitud peterselliga salatikastmesse. Sega kaste ja sibulad salatilehtedega. Lisa oliivid, kirsstomatid, munad, kartulid ja seened ning naudi soojalt.


Pangasius ja äkiline pasta

2 pangasiuse fileed,
1 spl jahu,
1 spl riivsaia,
2 kanamuna,
peterselli,
tüümiani,
küüslauku,
1 punane chillikaun või kuivatatud chillit,
oliivõli,
Panzani spagette,
Oliivõli praadimiseks.

Paneeri kala esmalt jahus, siis munas ja seejärel riivsaia-ürdisegus. Prae pannil kiirelt mõlemalt poolt. Keeda pasta, samal ajal kuumuta pannil oliivõlis küüslauku ja chillit. Tõsta kurnatud pasta pannile, sega läbi ja serveeri koos kalaga.

VAATA SAADET: