Potisepp kutsub vastalanud piimakampaania raames eestimaalasi üles nautima poelettidel saadavaid kodumaiseid piimatooteid ka grillroogadega ning toob mõningaid inspireerivaid näiteid Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoja suvelõpu grilliretseptidest.

Grillitud juustupalad tomatitšatniga


Vaja läheb

400 g kõva lehmapiimajuustu
1 väike purk tomatitšatnit
mungalille õisi kaunistamiseks

Valmistamine

Grilli lehmapiimajuust suuremate viiludena jumekaks ning serveeri koos tomatitšatni ja mungalille õitega.

Granaatõunane lõhe hapukoore-kodujuustu kastmega



Vaja läheb

200 ml granaatõuna-palsamiäädikat
poole lõhefileed
250 g hapukoort
125 g kodujuustu
väiksem punt hakitud rohelist sibulat

Valmistamine

Puhasta lõhe ja eemalda sellelt luud. Lõika kala parajateks portsjoniteks ning määri kokku granaatõuna-palsamiäädikaga. Jäta lõhe pooleks tunniks marineeruma. Sega kokku hapukoor ja kodujuust. Lisa segule hakitud roheline sibul ja maitsesta see oma maitse järgi soolaga.

Grillitud sealiha kreemja mee ja sinepi kastmega


Vaja läheb

1 kg seakaelakarbonaadi
4 spl BBQ üldmaitseainet
1 väike pakk maitsestamata jogurtit
1 spl mett
2 spl Dijon sinepit
soola

Valmistamine

Lõika kaelakarbonaadist paraja suurusega medaljonid. Hõõru need kokku BBQ üldmaitseainega ja lase lihal paar tundi seista. Kastme valmistamiseks lisa maitsestamata jogurtile mesi ja sinep ning maitsesta segu soolaga.

Head isu!