Kuigi paljud perenaised valmistavad igapäevast toitu juba ammu palju tervislikumalt kui veel mõni aasta tagasi, aetakse pühadetoite tehes siiski endiselt näpuga järge vanades retseptides. Ühest küljest ei julgeta riskida uute retseptidega, mis ei pruugi esimese korraga kohe hästi välja kukkuda. Teisest küljest aga ei taheta petta külaliste ootusi, kes on harjunud tavapäraste pühadetoitudega.

Seepärast on Kaalujälgijad välja töötanud pasha kerge variandi, mis maitseb traditsiooniliselt hästi. Seda pashat tehes pole ka ohtu, et miski võiks untsu minna.

Lihtne pasha

6 portsjonit

250 g pakikohupiima
1-2 sl sidrunimahla
1 tl riivitud sidrunikoort
1 tl vanillisuhkrut
2 dl purustatud konservananassi
1 tl mandliekstrakti
2 dl Valio vahustatavat vaniljekastet
maitse järgi suhkruasendajat või suhkrut

Kaunistus:
karamboola- ehk tähtviljaviile, melissileht vm

Vahusta vaniljekaste ja sega kõik koostisained omavahel. Kaunista.

Täidetud munad

12 munapoolikut

6 keedetud muna
salatilehti

Täidis:
1 pott basiilikut
250 g pakikohupiima
1 küüslauguküüs
2 tl sidrunimahla
2 tl suhkrut
½ tl soola
maitse järgi jahvatatud musta pipart

Kaunistus:
erivärvilisi köögivilju

Keeda mune 8 minutit ja jahuta külmas vees. Pane mõni basiilikuleht kaunistamise tarbeks kõrvale ja haki ülejäänud. Sega hakitud basiilik kohupiimaga ning maitsesta purustatud küüslauguküüne, sidrunimahla, suhkru, soola ja pipraga. Koori ja poolita munad. Aseta munapoolikud taldrikule rebitud salatilehtede peale. Jaga täidis munade peale. Kaunista basiilikulehtede ja näiteks paprika-, tomati- või kurgitükikestega.