Kapsa-hakklihahautis õllega
1-1,2 kg kapsast
100 g suitsupeekonit
500 g seahakkliha
2 suurt sibulat
3-4 dl õlut
soola ja musta pipart
Järgnev on toidublogija Thredahlia õllene versioon. Thredahlia toidublogi asub siin.
Lõika kapsas ribadeks. Haki sibul, lõika peekon kuubikuteks.
Kuumuta suures paksupõhjalises potis peekon krõbedaks. Lisa kapsas ja kuumuta aeg-ajalt segades umbes 10-15 minutit, kuni kapsas “kokku tõmbab”.
Prae teisel pannil hakkliha sibulaga läbi, maitsesta soola-pipraga. Lisa praetud hakkliha kapsa hulka ja sega läbi.
Kalla pannile õlu, sega läbi ning kalla seejärel õlu kapsa hulka.
Kata pott kaanega ning hauta tasasel tulel aeg-ajalt segades umbes tund aega, kuni kapsas ja hakkliha on täiesti pehmed.
Serveeri keedetud kartulitega.
NIPP: Loomulikult võib kapsa-hakklihahautist valmistada aastaringselt, ent eriti maitsev jääb see siis, kui kasutada varasuvist kapsast.