Liha praadimisel pane tähele:
- Lase lihal toatemperatuuril seista, sest külm liha ei pruunistu hästi.
- Lõika liha võimalikult ühtlase paksusega viiludeks ja kuivata see hoolikalt köögipaberiga.
- Nii pann kui rasv peavad enne liha pannile asetamist olema kuumad (liiga kuum pann pruunistamise asemel kõrvetab liha!) - liha küpseb ja pruunistub kõige paremini temperatuuril 160-200 kraadi.
- Täida lihaga panni pinnast 3/4, et pann liialt ei jahtuks.
- Prae liha kõrgel kuumusel ühelt poolt 2 minutit. Keera lihatükk ümber ja kui selle pinnale tekivad lihamahla pisarad, pruunista korralikult ka teiselt poolt. Seejärel võib küpsetamist jätkata madalamal temperatuuril.
- Paneeritud liha küpseta kummaltki poolt umbes poolteist minutit kauem.
Millega arvestada ahjuprae küpsetamisel ja liha hautamisel, loe ajakirja Mari märtsinumbrist!