Nii mitmedki lugejad mainisid, et kui oma aiast kartulit, mahlu, marju ja muid saadusi ei saaks, siis oleks talve tunduvalt kehvem üle elada. Väga paljude sagedaseks koostisosaks toidulaual olid ise sissetehtud seened, millest valmivad supid, kastmed ja erinevad vormiroad.

Hakkliha on vaieldamatult üks enim kasutatavaid toiduosi eestlase igapäevasel toidulaual. Sellest valmistatakse peamiselt erinevaid vormiroogi kartuliga, kui ka lihtsalt makaronide juurde, kastmeid, kotlette jne. Võib-olla mõningaseks üllatuseks võib öelda, et õhtul koju minnes püütakse küll kiireid eineid valmistada, kuid purgisuppe ja külmutatud tooteid eriti ei mainitud. Küll näiteks kasutavad mõned kiireks eineks kalapulki või pelmeene.

Hakkliha, kartuli ja makaronide kõrval on väga populaarseks söögiks ka forell ja lõhe, mida talvel armastatakse ahjus küpsetada ning suvel õues grillida. Kaladest eelistatakse veel soolaheeringat hapukoorekastmega.

Veidi vähem mainiti ahjuliha ja kana, mida ilmselt paljud endale igapäevaselt kas raha- või ajakulu tõttu lubada ei saa. Vähe mainiti ka erinevaid suppe ja salateid. Üks kiire moodus kodus söönuks saada on mitmete lugejate arvates ka pitsa — kas siis ise valmistatud või poest ostetud ning oma käe järgi veidi täiustatud. Palju valmistatakse toite ka kapsast, ükskõik, kas taas hakklihaga või hoopis kartuliga.

Maiustustest on esikohal ikka pannkoogid ning seda siis vastavalt pere eelistustele, kes moosi, kohupiima, jäätise vms. Palju mainiti ka koduseid šokolaadi-, õuna- ja kohupiimakooke.

Lugejate nipid:

  • Mulle meeldib teha Jamie Oliveri stiilis ahjukartuleid, st esmalt keeta ja siis maitseainete ja õliga läbiklopitult veel ahju.
  • Lihtsaim magustoit on šokolaadikook kompotikirsside ja vahukoorega. Seda saab kõige lihtsamini teha Kalevi šokolaaditükkidega muffinipulbrist. Kui küpsetatud põhi on jahtunud, siis kompotikirsid peale ja vahukoor otsa. Head asjad on lihtsad.
  • Pannkoogid maitsevad hästi halvaa ja kondenspiimaga.
  • Talvel teeme ahjuliha juurviljadega, eriti head on ahjus küpsetatud terved küüslaugud, porgandid, bataaditükid ja pastinaak, maitsestatud rosmariini ja tüümianiga.
  • Meie pere lemmiksöögiks on õiges searasvas praetud krõbekartulid hapukurgiga. Nämma! Neid õnnepäevi, mil praekartuleid saab, ootavad kõik innukalt.