Kohviku menüü on koostanud peakokk Elar Jürimäe ning selle staariks on kujunenud Pärnu lahest püütud värkse kala.

Pärnu lahe kalaga — enamasti kohaga, aga sekka satub ka huvitavamaid liike, näiteks kiisk või isegi lõhe — varustab Kohalikku tuntud endine jalgpallur ja nüüdseks kutseline kalur Raio Piiroja. Kala kõrval on Kohaliku hittideks ahjust läbi käinud kitsejuust rabarberi ja röstitud peediga, suurepärane seasisefilee ning värvirikas peedirisoto ürdikanaga.

Kui kuskilt pakutakse eriti värsket ja ahvatlevad toorainet, ei pea Kohaliku kokad paljuks üllatada ka menüüväliste ootamatustega. Magustoidu riiulilt leiab laiema valiku maitsvaid Kohaliku kooke, millest populaarseim on vaieldamatult laimi-toorjuustukook.

Kohvik Kohalik asub Uue Maailma endises seltsimajas Koidu ja Videviku tänava nurgal. Kohviku interjöör on avar, lihtne ja kodune ning majas on säilitatud palju algupärast.

Soojemal ajal palistab kohviku esist mõnus tänavaäärne terrass, külmemal ajal aga tervitab külalisi praksuv elav tuli hoone sajandivanustes ahjudes ja kaminates. Kuna kohvik võtab enda alla piltlikult öeldes neli erinevas suuruses tuba, on siin mõnus võtta ette nii väiksemas kui ka suuremas seltskonnas tähtpäevade tähistamisi.

Märgiks, et Kohalik on ka lastesõbralik kohvik, on see, et ukse ees asuv kiik on igal õhtul hõivatud. Ka sõbralikke ja viisakalt käituvaid neljajalgseid kohvikusõpru võtavad teenindajad vastu heal meelel. Räägitakse, et kord küsinud teenindaja ühe koera käest isegi, et kas kraanivesi sobib.

Õhtuti on soovitatav igaks juhuks ette helistada ning abivalmis teenindajad leiavad teile siis kindlasti ka laua!

Jaga
Kommentaarid