Kõige tähtsam hoidistamistarkus: kuidas purke ja purgikaasi hoidistamiseks ette valmistada

 (5)
Puka pere
Puka pereFoto: Arvi Kriis

Kui soovid, et sinu hoidised kindlalt üle talve säiliks, on purkide ja purgikaante korralik pesu ja desinfitseerimine ülioluline, kirjutab Nipiraamat.

Toimi klaaspurkidega nii:

1. Pese purgid puhtaks kuumas seebivees, loputa ja nõruta.
2. Seejärel "küpseta" kummitihendita purke ahjusiinil 120kraadises kuumuses 10-15 minutit.

Purgikaantega on kindla peale minek, kui võtad kasutusele täiesti uued kaaned. Võid küll vanu kaasi kuumas seebivees pesta ja nõrutada, kuid eelmise hoidise lõhna sa neilt tõenäoliselt maha ei saa.

Jäta kommentaar
või kommenteeri anonüümselt
Postitades kommentaari nõustud reeglitega
Loe kommentaare Loe kommentaare