SALAT. Ükskõik, millise lehtsalati eluiga pikeneb vähemalt nädala võrra, kui kasutad lihtsat rätimeetodit: pese salat ja kuivata korralikult. Seejärel tükelda salat sobilikeks tükkideks ja laota rätikule. Lase paar tundi seista ja taheneda, siis keera käterätt koos salatiga lõdvalt rulli, kinnita kummiga ja pane külmkapi alumisele riiulile. Iga kord keera rätik vaid nii palju lahti, kui ära sööd — kasutada võib ka paberkäterätti. Kui eelistad salatit säilitada kausis või karbis, kasuta sama meetodit, aga enne kaane sulgemist või kausi kilega katmist kata salatilehed paari paberkäterätikuga.

TOMAT. Tooreid tomateid võib hoida ühes kihis paberkotis või pappkarbis, jahedamas ruumis ja varreots allapoole, kuni need küpsevad. Küpseid tomateid hoia toatemperatuuril, päikesevalgusest eemal, ühekordse kihina vaagnal (mitte kausis) ja varreots ülespidi. Ära säilita tomateid kilekotis! Üleküpsenud tomateid on mõistlik hoida külmikus, kuid enne söömist tuleks lasta neil toatemperatuurini soojeneda.