Tegelikult on võimalik ka täiesti rahulikult ilma suurema söömata tervislikut veini nautida. Lõunamaades on näiteks levinud veini joomine koos veega ja vahel odavamate veinide puhul lausa segatuna veega. Kui antiikautorite kirjatükkidest võib lugeda, et ainult barbarid ja matsid jõid veini, ilma seda eelnevalt veega lahjendamata, siis tänased vaated on veidi vähem kategoorilised, aga siiski on seal oma tõetera sees.

Ka Eestis võiks selline harjumus tõsisemalt kanda kinnitada, kuna väheneks veini happelisuse mõju ja ühtlasi langeks ka alkoholi konsentratsioon.

Eriti olulised oleksid need harjumused veini joomisel ilma tõsisema sööminguta. Sobilikud on kõik laua- kui allikaveed, kuid eriti hästi sobib selliseks puhuks looduslikult aluseline mineraalvesi (näiteks Devin, mis on tugevalt aluseline mineraalvesi), mille pH on 9,1. Samuti on levinud ka veini segamine gaseeritud veega, mille tulemusel tekib vähese alkoholisisaldusega jook, mida tuntakse kui spritserit. Aga see on juba omaette põnev kokteil!

Veini joomine koos aluselise mineraalveega on oluliselt paremini tasakaalustatud, kuna happeline vein saab neutraliseeritud aluselise veega.

Üldiselt ei kuulu alkohol tervisliku toitumise juurde. Siiski on teadlased leidnud punasel veinil väikestes kogustes tarbides tervistavaid omadusi — nt hoiab punane vein ära südame ja veresoonkonna haigusi ning vähendab infarkti kordumise tõenäosust. Proovige julgelt veini segatult veega või jooge vett kõrvale!