Värviline riisisalat

Valmistamisaeg: 5 minutit + riisi hautamisaeg 4-le See ilus ja tervislik salat pakatab kasulikest rasvhapetest ning pakub korralikult valku ja süsivesikuid. Võib kasutada nii eraldiseisvana roa kui ka lisandina.

70 g pikateralist riisi
400 ml vett
30 g rohelist sibulat
60 g seedermänni seemneid
40 g kõrvitsaseemneid
50 g granaatõunaseemneid
50 g kuivatatud mustikaid, jõhvikaid või inka marju
1 tl soola

Kaste:

4 sl oliiviõli
1 sl laimimahla
1 sl vahtrasiirupit
1 tl palsamiäädikat
0,5 tl Dijoni sinepi kastet

Loputa riisi 2–3 korda, kuni pesuvesi on läbipiastev. Lisa 400 ml vett ja 1 tl soola. Kuumuta vesi keemiseni, alanda kuumus miinimumini ja auruta riisi kaane all 15 minutit. Jahuta riis täielikult maha. Sega kokku kastmekomponendid. Rösti seedermänni- ja kõrvitsaseemneid kuival pannil. Haki roheline sibul. Sega kokku salati komponendid ning vala üle kastmega.

Riis maailma köögis
Kristel Vokk , Kadri Tran
128 lk, kõvad kaaned

Raamatus on nii riisisortide keetmise õpetusi kui ka eri riisitoodete selgitusi, mis aitavad kirjus kaubavalikus paremini orienteeruda ning annavad värskeid ja huvitavaid ideid nende igapäevaseks kasutamiseks.

Kaante vahelt leiad 50 põnevat retsepti — nii lihtsamaid kui ka pisut keerulisemaid roogi. Hõlpsasti arusaadavate valmistamisjuhendite ja kaunite toidufotodega riisiraamat sisaldab Aasiast pärit suppe, kergeid ja lihtsalt valmistatavaid eelrooge, tervislikke salateid, maailma eri piirkondadest pärit toitvaid pearoogi ning ka hõrke magusroogade retsepte.