Lugeja lemmik kalaretsept: koha lihtsas ja särtsakas tekiilamarinaadis
Kuulutasime koos CRU restoraniga välja retseptivõistluse, mille auhinnaks on kolmekäiguline õhtusöök restoranis CRU. Lisaväärtuseks ka tervitused ja selgitused peakokalt. Osalemisinfot leiad siit! Siin on Evelini retsept.
Vaja läheb:
400 gr kohafileed
1 dl laimimahla
4 spl tekiilat
2 tl peensoola või 1 tl soolahelbeid
1/2 dl külmpressitud oliiviõli
1/2 paprikat (punane, oranž või roheline)
1 väiksem lehtselleri vars
1 suur avokaado
ca 1 cm paksune punase tšillikaun
1/4 tl pipraveskiga jahvatatud musta pipat
Valmistamine:
Lõika kalafileed kuubikuteks, sega hulka laimimahl, tekiila ja sool. Lase kalal jahedas kaane või toidukile all maitsestuda vähemalt 6 tundi või üleöö. Lõika paprika, avokaado ja lehtselleri vars väikesteks kuubikuteks. Haki eriti peeneks ka ilma seemneteta tšilli. Sega nüüd õliga ettevaatlikult kõik kokku ja lõpuks maitsesta pipraga. Paku võimalusel kohe või siis säilita külmikus enne lauale panemist maksimaalselt 2 tundi.
Paku kõrvale näiteks röstitud õhukesi tumeda seemneleiva laaste ja Edela-Aafrika Sauvingon Blanc veini.
Head isu!