1. Kui toit sisaldab sibulat, siis on mõnikord väga hea seda enne vähese suhkruga läbi praadida — karameliseerida. See annab toidule huvitava maitse.

2. Et toidutegemisest üle jäänud värsked maitseained, nagu rosmariin ja tüümian, raisku ei läheks, võib neid säilitada sügavkülmas oliiviõli sees. Tükelda maitseained kas ühe kaupa või seguna ning jaota jäävormidesse, kalla peale oliiviõli, kata toidukilega ning pane sügavkülma. Maitsekuubikud võib lisada kõigele — suppidele, praadidele ja hautistele.

3. Et külmkappi värskena ning lõhnavabana hoida, võiks sinna panna väikse kangast või kohvifiltrist soodaga täidetud kotikese.

4. Smuutifanaatiku nipp: kui banaanid hakkavad juba liiga pehmeks minema, siis tasub need tükeldatult karpi panna ning sügavkülmas hoida. Külmutatud banaani smuutile lisades saab hea külma joogi ilma, et see jää tõttu liiga vesiseks muutuks.

5. Puidust lõikelauda on aeg-ajalt hea sidruni ja soolaga puhastada. Lõika sidrun pooleks, raputa lõikelauale suureteralist soola ning hõõru sidruniga üle. Nii saab eemaldatud ka väiksed toiduosakesed, mis tavalise pesu puhul puitu kinni on jäänud.

6. Svammid on ühed kõige suuremad mustuse kogujad köögis. Kui ei ole soovi neid pidevalt uue vastu vahetada, aitab svammi eluiga ja puhtust pikendada see, kui neid minutikese mikrolaineahjus kuumutada. Mikrolaineahju puudumisel võib svammile ka keevat vett valada.