Siin on aga mitu head nõuannet, mida endale kõrva taha panna:

  • Lisa magustoidule natuke soola ka, siis teeb magustoidu maitse paremaks.
  • Kastmele lisada koort, siis on kaste parema maitsega ning rammusam.
  • Suppidele võiks samuti natuke suhkrut lisada. See toob supis olevad maitsed esile.
  • Sidrunimahl aitab kätelt erinevaid toiduga tekkinud mustust eemaldada.
  • Et säilitada sidrunit riivides hea maitse, siis tuleb sidrunit riivida sedasi, et mitte riivida valget osa. Riivimise käigus sidrunit pidevalt keerata.
  • Sibulaid koorides hoian neid natuke aega soojas vees.
  • Sooda eemaldab kraanikausist efektiivselt mustuse.
  • Ehk oli mõni veel selline nipp, millest sa polnud veel kuulnud.
  • Kõige parem puhastusvahend köögis on söögisooda. Sellega saab tassidelt maha tee- ja kohvirandid, sobib kõrbenud poti küürimiseks, kraanikausi pesuks jne. Odav ja kodusõbralik.
  • Vingema puhastusvahendi saab, kui lisada äädikat. Sellega peab siiski ettevaatlikum olema — võtab mõnel asjal ka värvi maha.
  • Hoidisepurke pesen alati enne kasutamist sooda ja äädikaga — desinfitseerib hästi ja ohutult.
  • Sama seguga peaks aeg-ajalt läbi pesema pesumasina.
  • Desinfitseerija ja puhastusvahendina kõlbab hästi ka sinepipulber! Seesama, mida apteegis müüakse ja millega saab jalavanni teha.
  • Marjakookide küpsetamisel võib koogile lisada pisut riivsaia — imab endasse liigse vedeliku ja kook küpseb ilusti ära.
  • Kappi jäänud (kehvemast) šokolaadist saab jahu, suhkru ja muna abil maitsvad küpsised teha.
  • Maitseaineid on hea ise segudeks segada — nii on neid vajadusel kiirem ja lihtsam kasutada. Muidu kipuvad ikka seisma jääma.
  • Viletsamast teesordist võib suhkru ja sidruni abiga saada hea kodune jäätee.
  • Ka kehvema kohvi päästab vahukoor ja suhkur ja ehk ka tilk kangemat alkoholi.
  • Ebaõnnestunud punast veini teeb joodavaks kokakoola ja sidruniviil.
  • Kasutage vähe kodukeemiat ja olge nutikas toidujääkidega — ongi parimad kööginipid!

Loe kindlasti ka veel: