05.11.2010, 11:55
Maapirni-seenesupp
neljale
250 g maapirne
250 g šampinjone
1 sibul
2 sl võid
4 dl rõõska koort
6 dl vett
soola ja musta pipart
tüümiani
Koori sibul ja soovi korral ka maapirnid*, haki mõlemad peeneks. Puhasta ja tükelda seened. Kuumuta potis või, lisa sibul, maapirnid ja seened ning prae umbes 5 minutit.
Maitsesta vähese soolaga, lisa kuum vesi. Kuumuta keemiseni ja keeda tasasel tulel 10-15 minutit, kuni maapirn on küps.
Püreesta supp kannmikseris või köögikombainis. Pane uuesti potti, lisa rõõsk koor ja kuumuta läbi. Maitsesta soola-pipraga, kaunista tüümianiga.
NIPP: Kui on õhukese koorega maapirnid, siis võib need ka hästi hoolega puhtaks pesta. Mina maapirne ei koorinud (olid väga mühklikud mugulad), aga pesin hoolega nii enne kui ka kergelt peale tükeldamist.