Et energiat jaguks võimalikult pikaks sügiseseks avastusretkeks, tasub hommikut alustada maitsva ja energiarohke einega. Eesti Parima Pagari saate finalist Triinu Võsu soovitab alustada sportlikku päeva mahlase banaanileivaga, millesse pole lisatud kübetki suhkrut ning mis sisaldab ka Valio PROfeel proteiinijogurtijooki aktiivse organismi valguvajaduse rahuldamiseks.

Banaanileiva valmistamiseks läheb vaja:

2 muna

90 g toiduõli

115 g mett

120 g Valio PROfeel banaani proteiinijogurtijooki

1 tl vanilliekstrakti

200 g kahvliga purustatud banaani

100 g täisteraspeltajahu

60 g nisujahu

1 tl kaneeli

1 tl soodat

0,75 tl soola

4 tl röstitud sarapuupähklipuru

Taigna valmistamiseks sega munad, toiduõli ja mesi ning lisa massile Valio PROfeel banaani proteiinijogurtijook, purustatud banaanid ja vanilliekstrakt. Seejärel sega omavahel kuivained (jahud, sooda, sool, kaneel ja pähklipuru) ning lisa segu taignale.

Vooderda piklik leivavorm küpsetuspaberiga ja täida see taignaga. Küpseta leiba 170-kraadises ahjus umbes tund aega, kuni leib on ilus kuldpruun. Lase leival enne serveerimist pisut jahtuda ning kui soovid eriti efektset tulemust, valmista banaanileiva kõrvale ka luksuslik banaanimääre.

Selleks kuumuta pannil 30 grammi võid ja 2 teelusikat tumedat Muscovado suhkrut ning lisa sellele umbes sentimeetrisuurusteks kuubikuteks tükeldatud 1 banaan. Kuumuta banaanitükke seni, kuni need on pehmenenud ja ühtlaselt suhkru-või seguga kaetud.