PANEERITUD BROILERIFILEESTEIK
kahele

Broilerifilee steik 2 lõiku
Maldon sool maitse järgi
Must terapipar maitse järgi
Nisujahu 2 spl
Kanamuna 2 tk
Riivsai 6 spl
Või (selitatud) 80 g

Või 80 g
Lehtpetersell 20 g
Till (värske) 20 g
Sidrun 1 tk
Maldon sool maitse järgi
Must terapipar maitse järgi

Kapparid 40 g
Spinat 40 g
Sidrun 40 g

Punane redis 40 g
Maitsesta broilerifileesteik soola ja värskelt jahvatatud musta terapipraga. Tõsta see nisujahu sisse ja seejärel kasta lahtiklopitud kanamunasse. Paneeri riivsaiaga. Prae paneeritud broilerifileesteiki kuumal pannil selitatud võiga kuni riivsai on muutunud kuldkollaseks.

Ürdivõi tegemiseks aseta ürdid 20 sekundiks keevasse soolaga maitsestatud vette. Tõsta ürdid välja ning aseta seejärel kohe jäävette jahtuma. Jahtunud ürdid püreesta 1 spl täie veega blenderis, kuni ürdid on muutunud vedelaks — lisa pehme vahustatud või, sool ja värskelt jahvatatud must terapipar ning sega ühtlaseks. Serveeri steik värske spinati, ürdivõi, sidrunisektori, viilutatud rediste ja praetud
kapparitega.

BROILERIFILEERULL SEENE-TOORJUUSTU TÄIDISEGA
neljale

Broilerifilee 200 g
Maldon sool maitse järgi
Must terapipar maitse järgi
Või 10 g

Shitake-seened 40 g
Portobello seened 40 g
Pruun šampinjon 40 g
Seenepuljong (ise keedetud) 80 g
Punane vein 30 g
Küüslauk 5 g
Tüümian (värske) 5 g
Maldon sool maitse järgi
Must terapipar maitse järgi
Toorjuust 100 g

Kanamuna 1 tk
Riivsai 300 g

Aseta broilerifilee toidukile vahele ning vasarda veidi õhemaks. Aseta fileed üksteise
kõrvale ristkülikukujuliselt. Maitsesta broilerifilee soola, värskelt jahvatatud musta
terapipra ning aseta keskosale veidi toorjuustu ja selle peale seenetäidis. Keera filee
rulli ning kasta klopitud kanamuna- ja veesegusse. Kasta rull riivsaia sisse. Aseta see
küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja küpseta ahjus 160 kraadi juures umbes 20-40
minutit, sõltuvalt rulli paksusest. Ahjust väljavõtmise järel oota 5 minutit, enne kui
hakkad lõikama, et mahlad lihast välja ei voolaks.
Serveeri broilerifileerulli koos seene-koorekastmega, aurutatud suhkruherne, porgandi
ning peedikreemiga.


BROILERI HAKKPALLID

kahele

Broileri hakitud kintsuliha 200 g
Mugulsibul 40 g
Tšillipipar 5 g
Koriander 10 g
Mesi 2 tl
Nisujahu 2 spl
Maldon sool maitse järgi
Must terapipar maitse järgi
Või (selitatud) 100 g

Sega omavahel hakitud broileriliha, väikesteks kuubikuteks tükeldatud mugulsibul,
tšillipipar ning koriander. Maitsesta hakklihasegu mee, soola ja värskelt jahvatatud
musta terapipraga ning sega ühtlaseks. Vooli kätega väikesed pallikesed ning paneeri
kergelt nisujahus, prae selitatud võis kuldkollaseks ning serveeri värske kurgi ja
jogurti kastmega.