Pannkoogi põhiretsept (ca 16 tk.)

500 g jahu, 150 ml piima, 6 muna, pansoola, 75 ml taimeõli.
Jahu segatakse 1/2 l vee, piima, munade ja soolaga. Pann pintseldatakse vähese õliga ja taignast küpsetatakse õhukesed ülepannikoogid.
1 tk ca 190 kalorit: 7 g valku, 8 g rasva, 23 g süsivesikuid.

Munasalat (4 portsjonit)

3 muna, 100 g seeni, 1 spl õli, soola, pipart, 2 tomatit, 1 roheline paprikakaun, 1 väike (140 gr konservi)karp ananassi, 1/2 kimpu koriandrit või peterselli, 1 spl balsamiäädikat, suhkrut.

Mune keedetakse 8 minutit ja jahutatakse. Ettevalmistatud seened tükeldatakse ribadeks, praetakse ja maitsestatakse pipraga, jahutatakse. Ananass nõrutatakse, tükeldatakse. Muna kooritakse ja lõigatakse veeranditeks. Maitsestatakse peterselli ja balsami- või õunaäädikaga, vähese soola, pipra ja suhkruga.
Portsjonis ca 160 kal: 8 g valku, 8 g rasva, 13 g süsivesikuid.

Lõhesalat (4 portsjonit)

150 g mugulsellerit, 100 g porgandit, 100 g suitsulõhet, 75 g õuna, 1 riivitud sidrunikoor, pipart.

Seller ja porgand kooritakse, tükeldatakse ribadeks. Blanšeeritakse 1 min soolavees, nõrutatakse ja jahutatakse. Lõhe ja õun tükeldatakse samuti ribadeks. Maitsestatakse riivitud sidrunikoore, -mahla ja pipraga, segatakse.
Portsjonis ca 60 kalorit: 6 g valku, 2 g rasva, 5 g süsivesikuid.

Juustu-pähkli-salat(4 portsjonit)

1/4 pead friseesalatit (kergelt piprase maitsega), 1 punane sibul, 100 g vahata juustu (Edamit) ja 150 g Goudat, 2 spl hakitud apelsini, 1 tl oliivõli, pipart.

Salat puhastatakse, pestakse, nõrutatakse ja rebitakse väiksemataks tükkideks. Kooritud sibul tükeldatakse kuubikuteks, samuti juust. Kõik segatakse ja maitsestatakse pipraga.
Portsjonis ca 290 kalorit: 16 g valku, 23 g rasva, 4 g süsivesikuid.

Avokaadokreem (4 portsjonit)
2 väikest valminud avokaadot, 1 riivitud sidrunikoor ja -mahl, 1 küüslauguküüs, sidrunipipart. Avokaado kooritakse, eraldatakse kivi ja püreestatakse. Lisatakse sidrunimahl, -koor ja segatakse. Kooritud küüslauk pressitakse läbi küüslaugupressi ja lisatakse kreemile. Maitsestatakse sidruni-pipraga.
Portsjonis ca 230 kalorit: 2 g valku, 24 g rasva, 4 g süsivesikuid.

Sinepikreem (4 portsjonit)

200 g Creme fraiche, 2 spl seemnetega sinepit, 1 spl meesinepit, terake soola, pipart, 1 kimp murulauku.

Creme fraiche segatakse ülejäänud ainetega. Maitsestatakse pipra ja rõngasteks tükeldatud murulauguga.
Portsjonis ca 120 kalorit: 2 g valku, 10 g rasva, 2 g süsivesikuid.

Mustikakohupiim (4 portsjonit)

1/2 pakki sügavkülmutatud mustikaid (150 g), 2 spl mandlilaaste, 250 g lahjat kohupiima, 2 spl sidrunimahla, 1 1/2 spl suhkrut, 1 ingverikuulike (siirupist).

Marjad sulatatakse. Mandlilaastud röstitakse rasvaineta pannil, jahutatakse. Kohupiimale lisatakse sidrunimahl, suhkur ja peenekshakitud ingver, 1 spl siirupit, marjad ja mandlid.
Portsjonis ca 160 kalorit: 11 g valku, 6 g rasva, 15 g süsivesikuid.

Puuviljasalat (4 portsjonit)
250 g maasikaid, 3 aprikoosi, 150 g vaarikaid, 100 g punaseid sõstraid, 500 g arbuusi, 2 spl sidrunimahla, 2 spl sõstralikööri, 1 pakike (Bourbon) vanillisuhkrut.

Maasikad ja aprikoosid pestakse, lõigatakse väiksemaks. Vaarikad ja sõstrad sorteeritakse, arbuus kooritakse, lõigatakse kuubikuteks või keeratakse kuulikesekeerajaga väikesteks kuulikesteks. Sidrunimahl, liköör ja vanillisuhkur segatakse, riputatakse puuviljadele.
Portsjonis ca 140 kalorit: 2 g valku, 1 g rasva, 27 g süsivesikuid.

Banaani chipsid (4 portsjonit)

50 g banaanichipse, 30 g mõrusokolaadi.

Kõik hakitakse väiksemaks ja lisatakse kaunistuseks mustikakohupiimale ja puuviljasalatile.
Portsjonis ca 80 kalorit: 1 g valku, 2 g rasva, 12 g süsivesikuid.

* * *

Lihtsamalt ja veelgi kalorivaesemalt võite piknikuseltskonda rõõmustada värske atraktiivse suure köögivilja-puuvilja dipiga:

Dipi kaste

1 karp naturaalset kodujuustu, 1-2 spl nõrutatud ja tükeldatud ananassi, 2-3 spl salatikreemi, 1 kimp sibulapealseid, maitseks Tabasco või Worscesteri kastet.

Kohupiimale lisatakse salatikreem või maitsestamata jogurt ja sibula rõngad. Maitsestatakse valge pipra, vähese soola ja kastmega. Lisanditeks: sidrunimahlaga üle piserdatud õunaviile, porgandi kange, noori lillkapsaõisikuid, varssellerit, kärbitud sibulapealseid, kooritud avokaadoviile, värsket kurki, tomatisektoreid, punast ja kollast paprikat, musti oliive, pärlsibulat, rohelist salatit ja peterselli.

Jaga
Kommentaarid