Cosmopolitan külastas Tallinnas Kadriorus pesitsevat Gourmet Coffee’d ja küsis barista Roland Põllult:

Kuidas valmistada kodustes tingimustes võimalikult maitsvat kohvi?

  • Leia poest kvaliteetsed õige röstiastmega kohvioad — vastavalt valmistamise meetodile (espresso, filterkohv, presskannukohv)
  • Purusta oad kohviveskis. Parima jahvatuse saad veskiga, millel on sakilised lõiketerad. Jahvata kohv ise, sest aroom eraldub jahvatamise käigus. Pakis on see juba lahtunud. Sakiliste teradega veski purustab oad ühtlasemalt ja tulemuseks on tasakaalustatud maitse.
  • Lase vesi keema ja seejärel oota minutike! Liitri vee kohta arvest 60 grammi kohvipuru. Kohvi maitse tuleb kõige parem, kui kasutada seda valmistades 92-96 kraadist vett. Keev vesi annab kohvile kõrbenud maitse.
  • Pane kohvipuru presskannu, kalla vesi peale ja sega lusikaga läbi. Nii tasakaalustad maitse
  • Oota 3-4 minutit, siis suru sõel põhjani ja serveeri. 3-4 minuti on optimaalne aeg, et vesi veaks kohvipurust välja aroomi, happed ja suhkrud. Pikem aeg toob esile kofeiini ja teised mõruained.