Neli olulist nippi suhkruvaba koogi küpsetajale: mida teha, et kook jääks õhuline ja mahlane?

+ mida kasutada suhkru asemel?

Neli olulist nippi suhkruvaba koogi küpsetajale: mida teha, et kook jääks õhuline ja mahlane?
Photo by mali maeder from Pexels

Suhkur teeb küpsetised küll magusaks, aga annab ka muid väärt omadusi. Väikeste nippide abil saad sama hea tulemuse ka ilma suhkruta, õpetab Nipiraamat!

* Kui otsustad suhkruvabalt küpsetada, asenda osa jahust tärkilsega, mis muudab küpsetise õhulisemaks.

* Vahusta munavalged ja -kollased eraldi.

* Küpseta kooke madalal kuumusel, sest stevia ja muud magusained ei karamellistu nagu suhkur.

* Suhkruvaba kook kuivab kiiremini. Selle ennetamiseks pane šokolaadikoogi sisse näiteks riivitud peeti ja keeksi sisse nõrutatult riivitud suvikõrvitsat.

Loe suhkruvaba küpsetamise nippe pikemalt Nipiraamatust!

Vaata ka: Magus elu ilma suhkruta: põhjalik ülevaade alternatiivsetest magustajatest

Jäta kommentaar
või kommenteeri anonüümselt
Postitades kommentaari nõustud reeglitega
Loe kommentaare Loe kommentaare