Nõgesehautis

 (1)

2 l loputatud nõgeseid, 1 l vett, 2 spl võid, 2 spl nisujahu, 1 lihaleemekuubik, 4 kõvaks keedetud muna, hapukoort või toorjuustu, maitse järgi soola.

Keeda nõgeseid 10 minutit, nõruta sõelal, haki peenemaks. Keeduvesi hoia alles. Sulata või, lase jahu selles kuldseks, seejärel lisa ikka segades nõgeste keeduleent ja leemekuubik.

Lõpuks võiks riivida või hakkida sekka munad ja lisada koor või juust. Peale võitükikesi. Veerand tunniks ahju küpsema.

Raske prae- või grill-liha kõrval on see just paras roheline kraam kõhutäit kergendama. Hautis sobib aga eriti hästi omleti täidiseks.

Jäta kommentaar
või kommenteeri anonüümselt
Postitades kommentaari nõustud reeglitega
Loe kommentaare Loe kommentaare