Sega purukatte jaoks kausis jahu, suhkur ja vanillisuhkur. Lisa väiksemateks tükkideks lõigatud külm või ja näpista sõrmede vahel ühtlaseks purutainaks. Pane täidise ettevalmistamise ajaks külmkappi või lausa sügavkülma.

Pese ja kuivata õunad, eemalda südamikud ja lõika õunad suuremateks tükkideks (kui kasutad pritsimata koduaia õunu, siis pole neid koorida vaja).

Kuumuta suurel pannil või, lisa õunatükid ja suhkur. Pigista juurde apelsinimahl. Kuumuta keskmisel kuumusel aeg-ajalt segades umbes kümmekond minutit, kuni õunad on veidi pehmenenud.

Tõsta õunad koos apelsinise siirupiga umbes 1,5 liitri suurusesse võitatud vormi. Pudista peale purukate. Küpseta 200-kraadises ahjus umbes 30 minutit, kuni purukate on kaunilt kuldne.
__________________
*) Lihtne õuna-puruvorm, millele on lisatud veidi apelsinimahla. Maitseb eriti hästi koos veidi sulanud vanillijäätise või siis vanillikastmega.