Praetud kalkunifilee roheliste ubadega

    800 g kalkunifileed
    4 sl Santa Maria Mango chutney’t
    0,5 dl vett
    6 sl jahu
    1 vars rosmariini
    1 küüs küüslauku
    300 g külmutatud rohelisi ube või värskeid100g india pähkleid
    Santa Maria kivisoola (Rock salt)
    Santa Maria Tellicherry pipart

Lõika kalkuni fileest 0,5 cm paksusused tükid. Paneeri kalkunifilee jahus ja prae pannil. Maitsesta soola ja pipraga ning lisa juurde roosmarini oksakesi. Võta kalkuni filee pannilt ning lisa pannile roheline uba, küüslauk ja india pähklid. Maitseks lisa veel juurde ka Mango chatnyit ning vedelda veega.

Lase keema tõusta ning maitsesta vajadusel soola ja pipraga. Kui oad on värsked siis auruta või keeda kergelt nad ennem läbi (auruta 3 minutit ja kui keedad siis 0,5 – 1 minut)

Kalkunitšilli sulajuustuga


    600 g kalkuniliha
    1 keskmine sibul
    2 purki purustatud tomatit
    2 küüslauguküünt
    4 sl sulatatud juustu
    Santa Maria kuivatatud peterselli
    Santa Maria tšillimaitseainet
    Oliiviõli
    Riisi
    Santa Maria kivisoola (Rock salt)
    Santa Maria Tellicherry pipart

Haki kalkuniliha kuubikuteks ja prae kuumal pannil õliga, lisa juurde hakitud sibul. Kui sibul on omandanud klaasia välimuse, lisa juurde küüslauk, sool, pipar, tšillimaitseaine ja sega hoolikalt. Kõige lõpus lisa purustatud tomat ja lase vaiksel tulel podiseda umbes tunnike. Vahetult enne serveerimist sega juurde merevaik ning serveeri koos riisiga.

Vabariigi Tort


    PÕHI:
    200 g Digestive küpsiseid
    150 g võid
    75 g suhkrut
    Maitse järgi Santa Maria jahvatatud kaneeli

    VALGE MASS:
    300 g kohupiima pastat
    200 g valget šokolaadi

    MUST:
    Vilma Erika kakaotordipulbri põhjast kook

    SININE:
    300 g kohupiimapastat
    5 leht Santa Maria želatiini
    100 g mustikaid
    1 pdl Bolsi likööri (sinise värvi saamiseks)


Põhi:
Purusta Digestive küpsised peeneks ja sega kokku või ning suhkruga. Kata massiga koogivorm või kui võimalus, kasuta tordirõngast. Nüüd sega kokku sulatatud valge šokolaad ja kohupiimapasta. Enne kui valad massi põhjale, raputa põhja peale veidi kaneeli.

Kui mass on põhjale valatud aseta tordihakatis natukeseks külma. Pane liköör keema ja keeda kuni ¾ vedelikust on aurustunud. Jahuta ja lahusta soojas likööris zelatiin. Küpseta Vilma Erika kakaotordipulbri põhjast biskviit ja aseta see valge massi peale.

Nüüd sega kohupiima pastaga kokku liköör, maitsesta mustikatega ning vala mass šokolaadibiskviidi peale. Lase seista külmas vähemalt 24 tundi. Kaunista pidupäevale kohaselt!