Grillitud veise välisfilee lõigud tomatirisotoga

  • 400 g veise välisfileed
  • 1 väiksem sibul
  • 200 g arborio riisi
  • 50 g võid
  • 100 g Santa Maria päikese kuivatatud tomatit
  • 4 spl tomatipüreed
  • 500 ml köögiviljapuljongit
  • 100 g parmesani juustu
  • Santa Maria kivisoola (Rock salt)
  • Santa Maria Tellicherry pipart
  • Santa Maria Taco maitseainesegu


Lõika veise välisfileest õhemad viilud ja maitsesta Santa Maria Taco maitseaineseguga ning jäta seisma kuni valmistad risotot.Risotto valmistamiseks prae võis hakitud sibul, päiksekuivatatud tomatid ja riis. Lisa juurde tomatipüree ja osa puljongist. Sega ning lase madalal tulel keeda, kuni enamus veest aurustub. Nüüd hakka juurde valama puljongit ja keeda aeg-ajalt segades, kuni riis valmis. Vajadusel maitsesta soola ja pipraga. Lõpuks sega juurde riivitud parmesan. Serveeri koos kuumal rillpannil praetud veise välisfileega.

Grillitud veise filee serveeritud balsamico-oliiviõlikastmega

  • 800 g veise välisfileed
  • 8 viilu Leiburi Kuldset röstsaia
  • 2 spl balsamico veiniäädikat
  • 1 spl fariinisuhkrutOliiviõli
  • Santa Maria kivi- ja meresoola segu (Rock&sea salt)
  • Santa Maria kolme pipra segu (Triple pepper)
  • Santa Maria apelsinipipart (Orange pepper)


Puhasta veisefilee kelmest ja lõika neljaks võrdseks tükiks risti lihakiudu. Küpseta liha mõlemalt poolt 2-4 minutit olenevalt küpsusastme soovist. Kui liha on küpsenud, aseta see fooliumpaberi alla järelküpsema 2-3 minutiks. Senikaua sega kokku kausis suhkur ja balsamiveiniäädikas. Kui suhkur on sulanud maitsesta kergelt soola ja piraga ning pidevalt segades lisa ühtlaselt peenikese joana oliiviõli. Lisa niikaua kuni saad soovitud paksusega kastme. Enne serveerimist maitsesta järelküpsenud liha apelsinipipraga ning vähese soola ja kolme pipra seguga. Kõrvale tee kurgist ja tomatist salat. Serveeri liha röstitud kuldse röstsaia viilu peal.

Kuumad kohupiimapallid kisselliga

  • 3 muna
  • 250 g kohupiima
  • 1 väiksema apelsini koor ja natuke mahla
  • 2 spl suhkrut
  • 3 spl nisujahu
  • 0,5 tl söögisoodat
  • Santa Maria apelsini pipart (orange pepper)
  • õli praadimiseks


Serveerimiseks Tere kisselli omal valikul

Klopi munad suhkruga lahti, sega juurde ülejäänud ained ning tõsta lusikaga saadud taigen kuuma õli sisse praadima. Küpseta, kuni pallid on saanud kuldse välimuse ja serveeri koos Tere kiselliga.