Punaveini-apelsinimarinaadis veise välisfilee

  • ½ klaasi oliiviõli
  • ½ klaasi punast veini
  • ½ klaasi apelsinimahla
  • 1 sl värsket rosmariini
  • 1 sl fariinsuhkrut
  • 3 küüslaugu küünt
  • 800 g veise välisfileed

Serveerimiseks:

  • 4 Leiburi Pita leiba
  • Tere toorjuustu küüslaugu ja sibulaga
  • 8 kirsstomatit

Puhasta liha kelmetest ja lõika õhukesteks viiludeks. Haki rosmariin ja küüslauk. Sega kausis kokku oliiviõli, punane vein, apelsinimahl, rosmariin, fariinsuhkur ja küüslauk ning sega korralikult läbi. Lisa lihalõigud ja lase marineeris seista vähemalt pool tundi. Pärast marineerimist aseta Pita leivad korraks kuumale grillile ning grilli kiirelt mõlemalt poolt. Serveerimisel lõika Pita leib pooleks ning määri seest toorjuustuga. Aseta liha Pita leiva sisse ja lisa juurde kirsstomatid. Vajadusel maitsesta soola ja pipraga.

Konjaki–pruunisuhkru õunavardad

  • 4 õuna
  • 4 spl fariinsuhkrut 
  • 4 spl konjakit
  • 1 tl kakao-tšilli maitseainet
  • 100 ml Tere Vahukoort (38%)

Sega kausis kokku suhkur, vahukoor ja konjak ning lisa maitseks kakao–tšilli maitseainet. Sega korralikult läbi. Kasta banaan kastmesse ning aseta seejärel kuumale grillile. Grilli mõlemalt poolt kuldpruuniks.