01.11.2010, 14:21
Peedi-kitsejuustusupp
kuuele
500 g toorest peeti
3 kartulit
1 sibul
1,5 liitrit köögiviljapuljongit
150 g pehmet kitsejuustu (nt Soignoni toorjuustu)
1 tl kuivatatud ürdimaitseainesegu
soola ja musta pipart
Koori ja tükelda peedid, kartulid ja sibul. Keeda aedvilju puljongis 15-20 minutit, kuni need on pehmed. Püreesta sauseguriga või kannmikseris ühtlaseks ja siidiseks.
Pane peedipüree uuesti potti, lisa toasoe kitsejuust ja maitseained ning kuumuta tasasel tulel veel 5 minutit.
Serveeri värske leivaga.
VIHJE: Kreemjas ja siidine peedipüreesupp kergelt hapuka kitsepiimast toorjuustuga. Mina kasutasin roa maitsestamiseks Meira soolavaba Vahemere ürdisegu, milles on peterselli, basiilikut, aed-harakputke, estragoni, tüümiani, punet ja münti.