14.12.2010, 20:35
Pisut pühademaitseid ja argiseid hetki ootuseks
III advendinädal
FOTO:
PILLE SOOVITAB: Eelmise nädala tuisuilmad on asendunud rahuliku valge talveilmaga. Möödas on ka kolmas advent ning peagi, väga peagi, on jõulud ukse taga. Sel nädalal jagan nii lihtsaid argiroogi kui ka veidi jõulusemaid toite, mida enne pühade saabumist proovida võiks.
Hakkliha-tatrahautis
Lihtne ja (tatra hinnast sõltuvalt) taskukohane toit. Kõrvale sobib hästi nt hapukurk ja mõni külm kaste.
LOE RETSEPTI
LOE RETSEPTI
Janssoni kiusatus
Üks tuntuimaid rootsi rahvusroogi — Janssons Frestelse. See kreemjas kartulivormiroog on väidetavalt saanud nime Rootsi ooperilaulja Pelle Janzoni järgi. Retsept ilmus rootsi keeles esmakordselt 1940. a. ja kuulub kindlasti klassikalisele Rootsi jõululauale.
Hapukapsasupp kruupidega (ja ilma lihata)
Lihtne hapukapsasupp, mis ei sisaldagi liha. Suppi võib teha nii speltanisu- kui ka odrakruupidega — mina kasutan enamasti esimest varianti.
Ahjus küpsetatud kanafilee fetaga
Mõnus fetaga kanaroog, mis koosneb vaid kolmest komponendist (ja maitseainetest)
Nädala magustoit: Aprikoosikissell vahukoorega
Jõuluseks teeb selle paksemat sorti kisselli heleda alkoholivaba hõõgveini/glögi kasutamine — poes on need müügil 1-liitristes tetrapakendites.